自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

優惠套票詳情:
彩虹套票 可遊覽珍愛地球館及方舟生命教育館
$55(平日);$65(星期六、日及公眾假期)

挪亞套票 可遊覽方舟花園及方舟多媒體博覽館
$90 成人;$65 特惠( 1 )

方舟套票
可遊覽方舟花園、方舟多媒體博覽館、珍愛地球館及方舟生命教育館
$100 成人;$85 特惠( 1 )

要去玩,應該選邊隻?? 一日玩晒2種又得唔得??

子爵府

最多野睇就係「珍愛地球館
館裡面有十幾間唔同主題o既房
每個房都有野比小朋友玩
最o岩3~6歲小朋友
呢個館最襟玩,如果父母有心機同小朋友玩
可以玩到兩個鐘以上

方舟生命教育館」我覺得o岩大個d o既小朋友(小學)
聽聞有個假棺材,可以比人入去訓一分鐘
裡面黑蚊蚊,想比人反省下生命意義咁

方舟花園」主要都係 for 影相
即係好多動物一對對由方舟出黎o既情景
呢個影完相就走,半粒鐘唔駛
尤其是烈日當空的話,影完即走啦
唔係的話,真係暴晒呀

方舟多媒體博覽館」好似有3d定4d電影睇
同介紹地球 (咁上下)

另外仲有一個「adventure land」(中文唔知)
係玩繩網o既,有兩個都o岩幼稚園小朋友玩
其實就係得上面5個地方玩

我上次自己組團去果時有特價套票:$65
玩左4個館(除左多媒體,果時未開)
我張套票只可玩4個鐘,不過都玩得晒
我地大人仲有時間坐響球場吹水
小朋友就去踢波打藍球 .........

我覺得方舟套票($100果隻)會抵 d

侯爵府

每樣要分开買票, 好貴哦.

原帖由 March 於 09-5-22 10:50 發表
優惠套票詳情:
彩虹套票 可遊覽珍愛地球館及方舟生命教育館
$55(平日);$65(星期六、日及公眾假期)

挪亞套票 可遊覽方舟花園及方舟多媒體博覽館
$90 成人;$65 特惠( 1 )

方舟套票
可遊覽方舟花園、方舟多媒體博覽館、 ...

男爵府

請問可以搭咩交通工具去呀? 入面食野貴唔貴? 同一個4歲的小朋友去大概幾多個鐘玩完, 需唔需玩成日呀?

THANKS

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我早個星期去咗, 係可以去哂咁多個展覧館, 佢地分開收費係因為唔同嘅展舘係由不同嘅團體辨, 最好玩係方舟多媒體博覽館, 有3D&4D電影館, 不過入咗去一定要睇哂先可以出嚟(因為係單流方向), 冇厠所, 去到電影館一定要入, 睇完先可以走(約10-15分鐘), 3D電影館睇完再行另外一個展舘, 再入4D電影館(呢個小朋友勁開心)...全程約40mins-1個鐘...

珍愛地球館- 有唔同主提例如音樂, 言語嘅房間....

方舟生命教育館- 我覺得勁悶 , 可畫花臉, 玩拾飛$遊戲....

食嘢方面, 佢個餐廳都算大, 有燒味飯、豬扒焗飯, 中式蒸飯, 炒飯炒麪, 三文治等.....老實講....好難食, 但無得揀, 約$45-60一個餐...

我仔仔都4歲, 十點幾入塲, 四點幾因為太攰, 响公園映埋相就走....

我上次坐船由中環入, 20分鐘但由碼頭行入去曬死都要行20分鐘, 今個星期有飛再去, 决定荃灣坐巴士門口落...

交通安排
http://www.noahsark.com.hk/chn/visit2.php

珀麗灣 <-> 荃灣
珀麗灣 <-> 中環

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

其實都好貴........

男爵府

請問荃灣係边到坐巴士入去? 收費多少 ? thx a lot

原帖由 Anpanmama 於 09-5-22 14:06 發表
我早個星期去咗, 係可以去哂咁多個展覧館, 佢地分開收費係因為唔同嘅展舘係由不同嘅團體辨, 最好玩係方舟多媒體博覽館, 有3D&4D電影館, 不過入咗去一定要睇哂先可以出嚟(因為係單流方向), 冇厠所, 去到電影館一定要 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

http://www.pitcl.com.hk/chi/html/bus.htm
正價收費 : 劃一單程收費 HK$ 8.00
訪客票價 : 劃一單程收費 HK$ 7.50

[/email]

男爵府

原帖由 cindyleung0728 於 09-5-22 14:40 發表
其實都好貴........

我都覺得好貴, 一家人去入場票 + 食野都起碼洗成 500元.

子爵府

Thanks for the informations

翡翠宮

原帖由 DongDongBB 於 09-5-22 17:03 發表

我都覺得好貴, 一家人去入場票 + 食野都起碼洗成 500元.

所以我趁免費團去多次, 以後咪搞我.....

男爵府

thx a lot

原帖由 Anpanmama 於 09-5-22 18:29 發表

所以我趁免費團去多次, 以後咪搞我.....

別墅

邊樹有免費團參加呀??

大宅

原帖由 Anpanmama 於 2009-5-22 14:06 發表
我早個星期去咗, 係可以去哂咁多個展覧館, 佢地分開收費係因為唔同嘅展舘係由不同嘅團體辨, 最好玩係方舟多媒體博覽館, 有3D&4D電影館, 不過入咗去一定要睇哂先可以出嚟(因為係單流方向), 冇厠所, 去到電影館一定要 ...

請問那裡有免費票呀!!!

大宅

我都想知邊度有免費團??

子爵府

免費團?
有花堪折直須折,莫待無花空折枝. 11-4-2 01:39 回覆|刪除

男爵府

免費團?

翡翠宮

我之前响新地會(新地旗下嘅商塲membership, 免費join, 例如新城市廣塲, 新世紀etc)辨體驗團抽到 , 4位免費, 昨日去咗, 落雨有d論盡.....

洋房

貴到........

點解連食野都咁貴

首頁

尾頁

跳至