自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

武漢肺炎下香港人對口罩需求殷切,而作為本港唯一生產口罩的懲教院所,羅湖懲教所據悉擬安排口罩工場24小時運作,並於短期內增設廠房。
https://topick.hket.com/article/2552248/%E3%80%90%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E%E3%80%91%E6%87%B2%E6%95%99%E7%BD%B2%E6%93%AC%E5%A2%9E%E7%94%A2%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E3%80%80%E7%BE%85%E6%B9%96%E6%87%B2%E6%95%99%E6%89%8024%E5%B0%8F%E6%99%82%E8%B6%95%E5%B7%A5

wcpcelia    發表於 20-1-31 11:19

男爵府

回覆樓主:

整完都唔會落入市民手

大宅

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

bearcat2003 發表於 20-1-30 15:51
整完都唔會落入市民手

食衛局夠話會全球大量採購,但買又冇話係提供俾市民

禁止訪問

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

係咪唔會放出街?只係內部用?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

趕工關我地鬼事咩?!
又唔係俾我用

註港韓國領事館都為韓國公民派罩,香港政府咩玩法?!

男爵府

stagea 發表於 20-1-30 16:03
趕工關我地鬼事咩?!
又唔係俾我用

菲律賓領事館都係,派口罩比菲律賓人

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

cherron416 發表於 20-1-30 16:32
菲律賓領事館都係,派口罩比菲律賓人

係囉...我地個香港政府呢?

珍珠宮

回覆樓主:

羅湖懲教所,第一次聽,anyway佢都都係想出一分力,都係幫緊手,加油

男爵府

stagea 發表於 20-1-30 16:35
係囉...我地個香港政府呢?

為香港人做好多,唔封關、等響大陸嘅香港人可以返香港,大陸人順便一齊黎。
明知缺口罩,即刻計劃24 turbo 大量生產,但無話比香港人

子爵府

牛年勳章

cherron416 發表於 20-1-30 16:39
為香港人做好多,唔封關、等響大陸嘅香港人可以返香港,大陸人順便一齊黎。
明知缺口罩,即刻計劃24 turbo ...
系呀! 遲些又會話冇人權,剝削囚犯。

子爵府

回覆樓主:

死人政府e頭話冇口罩,呢頭將啲口罩運晒出境
衛生署職員今朝打電話去電台講,佢哋派發嘅口罩係16、17年,咁17、18、19年嗰啲口罩去咗邊呀,點解唔拎出嚟派畀 香港市民呢

禁止訪問

公爵府

星洲炒米 發表於 20-1-30 15:47
武漢肺炎下香港人對口罩需求殷切,而作為本港唯一生產口罩的懲教院所,羅湖懲教所據悉擬安排口罩工場24小時 ...

希望港府真係考慮派發口罩啦,

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

汽水餅 發表於 20-1-30 16:50
衛生署職員今朝打電話去電台講,佢哋派發嘅口罩係16、17年,咁 ...

人講妳就信?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

趕工關我地鬼事咩?!
又唔係俾我用

我反而咁睇, 佢地整多d 俾自己用, 起碼唔會同巿民搶口罩. 政府有工場整口罩, 如果唔加工一樣會俾人鬧.

領事館派口罩就要問中國政府, 唔係問地方政府咩玩法....

珍珠宮

汽水餅 發表於 20-1-30 16:50
衛生署職員今朝打電話去電台講,佢哋派發嘅口罩係16、17年,咁 ...

一個口罩睇出人性&智商

公爵府

趕工關我地鬼事咩?!
又唔係俾我用

講起就嬲!都唔期望佢有咩大成就,想佢確保吓口罩供應穩定都咁難!講真中港一家親香港肯定會受影響,呢d野一早諗到啦,唔係呢三幾日先去準備,係應該一早要準備呀大佬!

男爵府

bosch 發表於 20-1-30 17:34
我反而咁睇, 佢地整多d 俾自己用, 起碼唔會同巿民搶口罩. 政府有工場整口罩, 如果唔加工一樣會俾人鬧.

突然好衰咁諗,監獄,應該最少機會接觸新病毒嘅地方,反而入面唔洗點用。
係!我衰,唔好打頭

首頁

尾頁

跳至