自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我睇左其他sis講公司措施,突然諗,我公司真的咩都無做,無口罩提供算,因為都明天提供唔到咁多人既用量 心,但其實我有諗過公司可以踏出一小步幫幫手,例如買探熱器,彈性上班,不過我知道無可能,連老闆自己都唔戴口罩,佢又點會比員工唔洗返公司

子爵府

wewanwan 發表於 20-1-31 00:42
我睇左其他sis講公司措施,突然諗,我公司真的咩都無做,無口罩提供算,因為都明天提供唔到咁多人既用量 心 ...

我公司要員工上, 下班要探熱, 係 reception 位放定探熱器。但又無講明要上班時間帶口罩, 不過我會全日係公司帶的。
利申我今早有點喉嚨痛已經去左睇醫生,明天多數安在家中自我隔離病假。

子爵府

bechan168 發表於 20-1-31 00:45
我公司要員工上, 下班要探熱, 係 reception 位放定探熱器。但又無講明要上班時間帶口罩, 不過我會全日係公 ...

係呀 ,我覺得探熱都係小恩小惠 當比有返工既員工安心啲 莫非要我自己買部帶返公司比大家用

子爵府

wewanwan 發表於 20-1-31 00:46
係呀 ,我覺得探熱都係小恩小惠 當比有返工既員工安心啲 莫非要我自己買部帶返公司比大家用 :hap ...

我自己會帶部細既空氣靜化機放係枱到用, 公司絕對唔會咁好有依樣提供, 始終冷氣密室咁。家下自保穩陣點。

子爵府

bechan168 發表於 20-1-31 00:48
我自己會帶部細既空氣靜化機放係枱到用, 公司絕對唔會咁好有依樣提供, 始終冷氣密室咁。家下自保穩陣點。
...

其實係一個月前我已經話要買,因為公司好大塵,果時都未有爆發,到新年前開始奶奶地野,但自己仲懶懶閒唔買,到今日想買已經無哂貨

子爵府

wewanwan 發表於 20-1-31 00:51
其實係一個月前我已經話要買,因為公司好大塵,果時都未有爆發,到新年前開始奶奶地野,但自己仲懶懶閒唔 ...

不如你試下睇淘寶仲有無得買, 我都係用水跟著放幾滴精油落去殺菌, 我自己鼻敏感都比較嚴重, 同埋舊年年尾喉嚨病次數密左所以都驚驚地。

首頁

尾頁

跳至