時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

【武漢肺炎】屯門民主派走廊開會 通過300萬撥款抗疫週五 2020-01-31 獨媒報導

(獨媒特約報導)繼黃大仙及葵青區議會,屯門區議員在未能進入會議室及秘書缺席下,繼續就武漢肺炎的防疫工作召開特別大會。一眾屯門區議員在會議室外的走廊開會,最後通過300萬撥款,用作地區防疫工作;同時亦通過要求政府封關的動議,以堵截病源。區議會主席陳樹英諷刺區議會秘書處指,「我哋今日有網上直播,已經叫秘書喺屋企睇,公務員Home Office呀嘛!有規程問題就打畀佢問!」

和早前黃大仙及葵青區議會的安排相約,民政事務總署昨晚以電郵知會,以「政府特別工作安排」為由,拒絕為特別大會提供秘書處服務,會議室亦被鎖上。一眾屯門區議員早在昨天中午到屯門區議會的休息室「候命」,以防沒有場地時可用休息室作開會之用。惟今早民主派議員發現仍未能打開會議室大門。屯門區議會主席、民主黨陳樹英強調,秘書處無權取消會議,根據《會議常規》,只有主席有權取消會議。因此,27名民主派議員在會議室外的升降機大堂繼續進行會議,就地區防疫工作的撥款作討論。

補充內容 (20-2-1 12:23):
建制的區議員, 你們去了那裡!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 20-1-31 11:32
你有無試過去買樽?我想講,買個樽都唔易

你係咪需要樽
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

傻太 發表於 20-1-31 10:32
已經逗緊人工,無份抗疫?無份維持社區衞生健康?無份承擔社會責任?

其實我唔駛區議員派口罩,派得幾多個?反而佢想攪好社區馬路d鐵欄, 塗鴉建築物牆壁,地下,回復 乾淨,周同學出事停車場地下,唔好再 建設個墓俾人拜祭,每到某日攪事,無奈區議員民主黨,請落一班黃幹事,打理

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

wantaima 發表於 20-1-31 23:41
你quote 你自己post想邊個答你呀?
其實你係咪有D嘢未食?食左先。。。搞清楚先唔係人地唔知你想點。
...

是但喇,保蝗藍營全部九冲出來,大家有眼見

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

wawaliluk 發表於 20-2-1 16:02
是但喇,保蝗藍營全部九冲出來,大家有眼見

嘩。。。有趣!無道理就出殺手鐧
難怪前面JM話你好低質!

公爵府

wantaima 發表於 20-2-1 16:10
嘩。。。有趣!無道理就出殺手鐧
難怪前面JM話你好低質!

藍屍講野信一成會雙目失明
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

wawaliluk 發表於 20-2-1 17:44
藍屍講野信一成會雙目失明

質數好重要係真架

公爵府

wantaima 發表於 20-2-1 17:46
質數好重要係真架

所有好多jm話區議員有做野,d低質藍屍死到睇唔到。

珍珠宮

wawaliluk 發表於 20-2-1 17:51
所有好多jm話區議員有做野,d低質藍屍死到睇唔到。

你失億? 我咪問你係咪全港所有區議員都有做嘢?你又話你唔知?人地鬧無做嘢果D唔得?
呢度係得你放大政治。。。話鬧李慧瓊你又讚成喎 唔夠到你就喺度分乜絲物絲!
你真係來搞笑架!

大宅

chanti 發表於 20-1-31 10:43
尋日呢到已經有講、區議員係呢個時間有派口罩呀!我親眼見到, 亦係Facebook 見到人分享另一區情況.
...

有無去清理清拆埋連濃場等犯法及防礙衞生既垃圾?

公爵府

wantaima 發表於 20-2-1 17:55
你失億? 我咪問你係咪全港所有區議員都有做嘢?你又話你唔知?人地鬧無做嘢果D唔得?
呢度係得你放大政治。 ...

咁不如你標明邊位區議員冇做野喇

珍珠宮

wawaliluk 發表於 20-2-1 18:00

你係咪病得好重?你都識講你識唔曬全港區議員啦!
唔識又無做嘢,我只寫幾個=其他都有做?
所以咪話:所有唔做嘢都要鬧!有咩問題?
你用下腦好唔好?

大宅

wawaliluk 發表於 20-2-1 18:00

咁不如你標明邊個區議員有做野呀~

首頁

尾頁

跳至