自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章

moonlight9198 發表於 20-1-31 13:25
女特首驚亞爺驚到震咁啦。

我唔覺,如果驚中央,佢跟住澳門步伐就得,而且如果抗疫得好,可以贏返係市民同中央心目中的地位,而家佢似乎另有盤算就真。
日日是好日

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

gorky 發表於 20-1-31 13:08
一時話澳門不好, 聽晒亞爺話, 一時又話澳門好, 夠竟好吾好

澳門今次意識到有災難感

我相信係上次天鴿善後既反思 !

今次反應真係好快 !

象牙宮

回覆樓主:

澳門人少易處理,加上人民齊心!香港

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

apple~y 發表於 20-1-31 13:24
一場疫症睇到香港,澳門政府能力
根本都唔關呀爺事,23條唔可怕
澳門當然好專心處理疫症
澳門人團結,香港人响呢個時候仲亂咁傳X黨免費派口罩,為乜?就係有啲咁自私嘅人驚香港唔死

珍珠宮

回覆 moonlight9198 的帖子

等政府學得嚟都蚊瞓啦! 又唔知學得足唔足喎! 移民去澳門係咪有效D呢? 離開呢個鬼地方, 去過你快樂嘅新生活, 好過留喺度咁唔開心, 日日怨乜怨物吖!
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

瑪瑙宮

worthy 發表於 20-1-31 14:27
回覆 moonlight9198 的帖子

等政府學得嚟都蚊瞓啦! 又唔知學得足唔足喎! 移民去澳門係咪有效D呢? 離開呢 ...

你話我呀?
我隨時可走,
但我仲有家中老人家要照顧,
佢已不良於行,
可以走都走左啦,
我唔會為左自私,離開要照顧既親人,
香港好多人都可能可以走,但可能道理一樣,土生土長既地方攪到而家咁,邊個想,我冇政治顏色架,我響香港出世同生活架,有得走,都唔會走去中國管轄既地方啦,仲比佢地管唔夠咩?

咁點解唔諗下澳門人唔會覺得政府有問題,

香港人咁多怨氣先?

香港政府係咪要反省下呢?

我以事論事啫。

大宅

gorky 發表於 20-1-31 13:08
一時話澳門不好, 聽晒亞爺話, 一時又話澳門好, 夠竟好吾好

證明有腦香港人係對事唔對人,
同一個主角,做得錯既時候鬧,
做岩既時候讚!

白痴先會為顏色而鬧

大宅

simpleAA 發表於 20-1-31 14:14
澳門人團結,香港人响呢個時候仲亂咁傳X黨免費派口罩,為乜?就係有啲咁自私嘅人驚香港唔死
...

盲毛多會害死人 ....慘在,連盲毛都做到立法會議員,公開傳播有毒謠言,蔣議員真係禍國亂港 no. 1

瑪瑙宮

回覆樓主:

好簡單,澳門,全民派錢,手續簡體過香港,以前有鬚果個曾財爺派錢,6000蚊,大家去銀行拎張form,填好放入收集箱攪掂,今次派果4000蚊,其實好多人都冇4000蚊,睇下點?

澳門阻雙非去生bb,成功過香港幾多?

抗疫,封關口,口罩問題,
又係一件令香港人鬧爆政府既問題。

澳門幾個特首,有邊個係衰過香港既幾個特首?

大家可以諗下。
香港政府做得好,邊有咁多外國勢力,影響到香港市民,好簡單道理。

首頁

尾頁

跳至