時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

chrischeung 發表於 20-2-1 22:48
好想昨日走掉個位帶菌者搵搵林鄭

去搵埋d維穩大媽大叔更好

男爵府

大力大力 發表於 20-2-1 20:32
黃屍曱甴要攪炒、這不是牠們想要的?

好心你啦!男人老9咁老土,煩唔煩啊

侯爵府

攬炒同攬死都唔識分?一人藍,腦便殘

男爵府

anan84 發表於 20-2-1 15:44
繳疫埠........遲啲全世界我哋都去唔到啦

春節完了。d 人回到工作。估呢两星期才是関鍵。

不過好多地方好像封左,但到何時就不清楚了

男爵府

好心吾好再將封關一事跟政治掛勾啦,大家都係想阻擋再有國內人入境,減少傳播機會,澳門封左5日之後就沒有增加個案啦,條8婆照抄都吾做,佢係想報復多d羅

男爵府

點解要咁講野,好無品格

大宅

你真係好冇品,男人之家好煩好討厭!我冇興趣理乜色乜昆蟲呀!政治我冇興趣理!我只要我一家人平安!仲有唔想所有國家都唔比我入境呀!

子爵府

pacific_cafehk 發表於 20-2-1 20:52
而家唔係黃藍問題,係個正苦唔知諗緊乜,樣樣慢幾十拍。

人地神咁早都封晒關,澳門又會每15分鐘報道口罩存 ...

澳門都係禁止武漢同湖北人士來港
無全面封關

伯爵府

YC唔係要攬炒咩?咁而家咪如佢地所願

侯爵府

你又up 乜春呀,關乜事呀?入攬乜炒呀

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

要封關就封美國先!

呢單先大鑊,美國流感完全失控全美陷入大恐慌~~~

強烈要求美國將流感病大爆發的城市"封城" - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23032785

美國爆發很不尋常的流感病,美國沒有封城,對全世界人民構成嚴重的威脅,將引致數以萬計,十萬計,百萬計,甚至千萬計人民死亡。

強烈要求美國將流感病大爆發的城市”封城”,做一個負責任的國家。

香港政府應禁止美國航班降落,向美國發出黑色旅遊警示,停辦所有來往港美的旅行團,禁止美國旅客入境,強制由美國入境的在港旅客接受隔離觀察。

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

大宅

dearmm 發表於 20-2-1 19:46
宜家香港好似林鄭話一無人可以話二,唔駛聽民意。一個賤人,全港攪炒。唔只前途,命都俾埋佢!

...

支持佢嗰啲更加賤!

男爵府

Ben2003 發表於 20-2-2 07:44
要封關就封美國先!

呢單先大鑊,美國流感完全失控,全美陷入大恐慌~~~

你想幫大陸洗白維穩?可惜世人都看到中國係如何處事

別墅

回覆 anan84 的帖子

今日新聞有報道一位行局官員所講 請政府考慮醫學界專家建議 用科學的方法 處理疫情 而不應因其他因素去影響處理疫情的政策 一一佢講得非常好 我相信佢係講緊封関。

大宅

其實好小事,唔明封啲乜?
人一黃, 便脑殘, 人一藍, 便脑叻!

首頁

尾頁

跳至