自由講場

跳至
del  

首頁

尾頁

男爵府

CINDYC 發表於 20-2-1 21:31
其實香港死咗架啦,呢幾個月香港人性醜陋大爆發,無得救!
醜陋得過民x聯, 五毛和小粉紅。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

原來全香港所有公立醫院加埋先得三千幾個員工!?
定係講緊新成立的黄色(支持三罷及五大素球)醫護工會?

醫護界為“保護香港人及醫護人員”
要封關阻止疫情擴散,

咁警隊是否也可同樣地為
'保護香港人(尤其警隊)性命及資產'
免被私了、免被刑毀
而用實彈射黑衣暴徒
防止暴動越演越烈呢?

唔好又雙重標準啦!

ps.唔好話我不顧公立醫護人員生死
我C6同老表都係,佢地唔會罷工
佢地話生死有命,怕就米做呢行
做就要緊守崗位

袁國勇教授都話封關的黃金期已過
現在封關效用已不大
國內黄金週過晒先來罷工
擺明是為政治
妄顧現時在醫院病人的性命
及要其他同事疲於奔命
更易出醫療事故!

大宅

ngokwan 發表於 20-2-1 20:55
內地醫護主動抗戰,香港醫護卻罷工 ...

一開始連提出有問題既醫生都被告造謠
你覺得醫護抗疫既新聞可以有幾全面?
強國最興白事當紅事辦
你睇既賺人熱淚新聞可能係真,但只會係政府想你睇既野
佢唔想你知既野多的是呀天真豬

水晶宮

畀面勳章

ccaa 發表於 20-2-1 21:05
我個女都係護士,佢睇唔起呢班逃兵如果唔想救人當初就唔應該選擇做醫護,選擇得做醫護就咩人都要救 ...

講得好

男爵府

支持

侯爵府

iamyinyin 發表於 20-2-1 21:19
防疫係用腦,唔係用命。
內地醫護主動抗戰,最終失控,死埋

好心你積下口德

伯爵府

2024年龍年勳章

yusostupid 發表於 20-2-1 21:00
其實如果覺得有問題, 我送一個口罩比佢入醫院行一個圈, 仲要係過期嘅

唔使去隔離病房架, 去內科門口坐8 ...

入行受訓有接受傳染病處理方法,及如何保護自己,今日支持徒兵,他日火災,消防員又話入火場危險罷工又如何?其他傳染病患者又醫唔醫?
怕係人之常情,亦唔配做前線醫護,好好做診所未好囉

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

連登話由醫護帶頭,其他行業跟住罷工,迫使政府封關! 跟住真普選!

大宅

回覆 wewangwang 的帖子

https://www.pms.org.hk/cov-volunteer/

*45* volunteers recruited. _Please join us!_

呢班私家醫生自願去公營醫院幫手,高下立見
AU, Kam Tung
CHAN, Chun Kwong Jane
CHAN, Peter BK
CHAN, Wai Keung Ricky
CHEUNG, Pik To
Choi Wing Kee
CHOI, Tat Fai Richard
CHOI, Wing Kit
CHONG, King Yee
CHOW LEE, Shu Ngar Donna
CHOW, Pak Chin
CHUNG, Vera
FOK, Joshua
HO, Hok Kung Marco
HO, Yu Cheung
IP, Shirley Pui Seung
KUNG, Annie
KWOK, Po Yin Samuel
LAM, Ming Kuen Joseph
LAM, Tat Shing
LAU Chor Chiu
LAU, P
LEE, Francis
LEE, Siu Wing
LEUNG, Hon Bong Adrian
LEUNG, Nancy Wai Yee
Li shu keung
LI, Kam Hop George
Memie Kwok
NG, Siu Kwan
PONG, Chiu Fai
SZETO, King Ho
Tam Chun Hay
TAM, Tak Yau
Tse Cheuk Wa
TSO, Raymond
Tsui Yee Ling Elaine
WAI, Yuk Chun Veronica
Wong Kar Mau
WONG, KEE LAM
WONG, Kim Ming Francis
WONG, Yuk
Woo chai fong
YIU, Chi Pang Christopher
YONG, Lap Jamy

大宅

其實成個中國都係疫區,只係測試劑唔夠驗咁多人。封疫區關有咩問題?
原來你地好支持醫護犧牲,日日以沙士死左個班為榮,
原來死左就光榮,不如俾幾個口罩你地仔女拎上去北京醫院救人,咁你屋企咪好光榮囉

公爵府

ngokwan 發表於 20-2-1 20:55
內地醫護主動抗戰,香港醫護卻罷工 ...

如果香港係病毒原頭,醫護唔會罷工

男爵府

小談心 發表於 20-2-1 21:07
我相信如果封了關,香港人有事,香港醫護一定企出嚟照顧香港人,現在關唔封,內地一直入嚟,冇事當旅行(兼 ...
不相信這班不知所謂的醫護了,病人都拿來做籌碼,無資格講野,好嬲,我個大戰時啲醫護唔夠裝備,都唔會棄病人不顧,不知所謂,樣樣攞嚟要脅政府,沒完沒了。專業的,先做好自己,再由醫管局高層同政府傾,這樣才贏得人們尊重。
香港俾呢班人樣樣政治化,好難好翻。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

由於本帖引來不必要爭拗,現將此帖關上

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 20-2-1 21:32
唯恐天下不亂咪你呢d
自已掙大對眼望清來佢地自己個screen寫咩啦,咁佢地都寫d唔寫d呀?
駛唔駛我詳細寫埋 ...

人地做得唔好,你就要跟?高官做錯,就繼續錯落去,唔承認自己做錯事,只話對方問題咪無進步同加深積怨囉。

如果你仔女指出你錯處,如果你係死雞撐飯蓋,唔day sorry咁我無嘢講,調轉身份你父母做錯事,但佢唔承認,話你都做錯過咩咩咩,你會點?

首頁

尾頁

跳至