時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

Monday789 發表於 20-2-2 12:46
所以啲人咪唔守法律囉, 鍾意嗰陣時就話係人情,唔鍾意嗰陣時就話係道理。 你同我講良心! 香港人就係太講 ...

你話罷工唔犯法,我只係話畀你聽炒人都唔犯法。

良心?嗰班罷工黑工會,喺有疫症發生之前已經推動緊三罷, 疫症當前中走出嚟抽政治水。 邊個撐佢哋,亦會好快成為condom嘅一部分。

袁國勇話要將關口人流減到最低,係包括埋香港人。 佢係以科學角度出發, 唔該唔好斷章取義,扭曲袁國勇意思。

大宅

戲子一班

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

Small_Panda 發表於 20-2-2 11:32
專業失德,疏忽職守,已足夠吊銷牌照

若政府提供足夠裝備, 盡力防範疫症傳入, 醫護需要這樣做嗎? 你在旁邊說風涼話, 當然容易! 做得醫護邊個唔係有一腔熱誠 ,你日日喺醫院對住啲病人, 服侍抽痰換片,瀨屎瀨尿,餵藥餵飯, 幾多dirty work, 仲要唔知有幾多隱性病人,政府連一個專業口罩都提供唔到, 要帶住個普通口罩做! 將心問己,人哋無屋企人? 要攞醫護條命 ! 而家政府及醫管局係咪疏忽職守?又唔見你鬧佢哋?

男爵府

Moonlight819 發表於 20-2-2 10:51
那些用各種政治藉口罷工的自私怕死黑護應該自動辭職,如不就取消他們的牌照!
...
x 100 agree

大宅

banbanmm 發表於 20-2-2 12:51
你話罷工唔犯法,我只係話畀你聽炒人都唔犯法。

良心?嗰班罷工黑工會,喺有疫症發生之前已經推動緊三罷 ...

而家湖南又有h5n1, 取消所有大陸人來港,正正係減低關口人流其中一個方法! 香港人如果喺關口發現發燒,需要即刻強制隔離! 問題所有嘢唔係我哋講咗就係,你叫政府出嚟做先得!

伯爵府

ricky22 發表於 20-2-2 10:58
睇新聞條片,個女聲淚俱下,但突然話收就收,話咸就咸,好勁!

大宅

Monday789 發表於 20-2-2 12:57
而家湖南又有h5n1, 取消所有大陸人來港,正正係減低關口人流其中一個方法! 香港人如果喺關口發現發燒, ...

湖北就武肺 湖南就禽流感

其實可能係件好事,
中國文革、六四鬥死晒班精英人才,
剩返既都係低質素唔識字既愚民,
本身汰強留弱就違反大自然常規,
有呢啲疫症出現都係地球既智慧,
大自然係會淘汰品質差既生物,
只有中國會淘汰聰明同叻既人

珍珠宮

畀面勳章

Monday789 發表於 20-2-2 12:57
而家湖南又有h5n1, 取消所有大陸人來港,正正係減低關口人流其中一個方法! 香港人如果喺關口發現發燒, ...

你討論緊疫情定討論緊政治? 有效控制疫病情擴散根本係全封, 不論國籍包括香港人 、大陸人、外國人。

大宅

iamyinyin 發表於 20-2-2 13:07

其實可能係件好事,

衛生常識差,繼而沙士、武漢肺炎、鼠疫、禽流感、豬流感,
大自然係有佢既法則~唔到你阻止
可惜香港有樓主個班唔思考既人,香港明明唔關事,冇人食野味,但亦要受累,危在旦夕

侯爵府

同意

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

支持樓主,黑醫護,香港之恥

珍珠宮

畀面勳章

iamyinyin 發表於 20-2-2 13:07

其實可能係件好事,

你仲生歐歐未被淘汰喎,即係點?你想話自己好唔聰明?

男爵府

Monday789 發表於 20-2-2 12:53
若政府提供足夠裝備, 盡力防範疫症傳入, 醫護需要這樣做嗎? 你在旁邊說風涼話, 當然容易! 做得醫護邊 ...

你話冇足夠嘅裝備,係今時今日嘅事咩?

你又知政府冇盡力?每日都有新措施?封唔封關既決定係考慮防疫嘅成效,要封唔該全封,香港人對肺炎冇免疫㗎!

我講風涼話?我係不齒黑護嘅行為,佢哋做緊一啲冇良心丶冇良知嘅行為,你選擇喺呢個疫症高危時期罷工,犧牲病人性命,呢啲唔係貪心怕死係咩?

一個專業口罩都冇?邊個話你知,唔好喺度老作

仲有你講嘅Dirty work 一直都做緊架喇,唔係今日先知啊,依啲工作你接受唔到,你就唔好做醫護啦,用咩程度嘅保護裝備,唔係今日決定㗎,一早定左

男爵府

Small_Panda 發表於 20-2-2 13:29

你又知政府冇盡力?每日都有新措施?封唔封關既決定係考慮防疫嘅 ...

點解醫護人工高?就係因為有風險囉,你接受唔到,唔該你辭職,唔好既要享受你嘅利益,又唔願意付出

政府點解唔鬧吖,尤其醫管局同衛生署,我一定鬧,我不知鬧幾多次,過去八個月,多得佢哋視若無睹,多得佢哋沒有及時阻止,多得佢哋騎劫民主,多得佢哋任意縱容,多得佢哋容許黑護以市民性命作政治籌碼,多得佢哋以政治作抗疫,專業失德,疏忽職守

大宅

ricky22 發表於 20-2-2 10:58
睇新聞條片,個女聲淚俱下,但突然話收就收,話咸就咸,好勁!

邊夠局長勁

大宅

Small_Panda 發表於 20-2-2 13:29

你又知政府冇盡力?每日都有新措施?封唔封關既決定係考慮防疫嘅 ...

係啦!麻鷹唔鬧鬧雞仔! 醫護原先就係好似你咁講,儘量忍耐只投訴但都照做,結果是情況越嚟越差。 淨係要求人哋做好份工, 而自己冇做好份工。 請你抽佢哋出嚟鬧!

子爵府

bks2014 發表於 20-2-2 10:47
部分醫護趁疫症襲港、 用罷工威迫政府封關 ,我建議政府吊銷罷工醫生護士的資格. 他們等於戰場上的逃兵 ,香 ...

好,咁你將來入院冇人醫,香港要靠偉大祖國輸入醫護人員嚟救你,好

男爵府

回覆樓主:

應該選擇辭職啦,做得咁唔開心,唔做演員嘥晒

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

罷工=曠工, 係罷工先好大大聲講, 唔好攞病假,AL去扮罷工

大宅

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

罷工= 曠工 可抄晒啦。不用以冠冕堂皇的藉口擺市民上枱

首頁

尾頁

跳至