親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

如果日本真係唔比香港人入境,唔知酒店有冇得退錢

男爵府

回覆 kit2004 的帖子

我都係煩緊,7號飛名古屋,國泰可改機票但要6月30日飛,所以煩緊

伯爵府

kit2004 發表於 20-2-2 13:56

冇得退是正常!
有得退是人情!
利申,我七月名古屋D酒店全到付!

伯爵府

虎到金來勳章

點解唔諗吓怕唔怕去到日本受感染,反而驚日本唔比你入境

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

hhmum 發表於 20-2-2 16:29
點解唔諗吓怕唔怕去到日本受感染,反而驚日本唔比你入境

我唔怕,做好自己預防措施,我去泰國都係戴口罩,酒精防身。

水晶宮

畀面勳章

如果想唔去,不妨email問下酒店可否退款
前年大阪地震,航空公司免費退左機票,但兩間酒店俾晒錢,我through agoda訂,問返agoda,佢同我聯絡酒店,兩間都肯退錢,仲好快收返

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 SHUENYIN 的帖子

CX 可以退真好 ?

男爵府

回覆 BOBO128 的帖子

Cx不可退,只可免費改6月30日前的班次,所以先煩,到6月都未知咩環境

wcpcelia    發表於 20-2-5 12:58

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 SHUENYIN 的帖子

原來CX 只可以改期, 我都訂左下星期 UO 去日本, 改期要收 手續費+ 差額 HK2,500 左右 一個人, 所以預蝕 !

大宅

lovelybaby2015 發表於 20-2-2 22:03
如果想唔去,不妨email問下酒店可否退款
前年大阪地震,航空公司免費退左機票,但兩間酒店俾晒錢,我throu ...

我係經trip.com買機票同酒店, 本身寫明冇得cancel, 請問你係咪都係本身 都係寫住冇得cancel㗎?

水晶宮

畀面勳章

fabulousworld 發表於 20-2-3 01:18
我係經trip.com買機票同酒店, 本身寫明冇得cancel, 請問你係咪都係本身 都係寫住冇得cancel㗎?
...

係呀,寫住不設退款㗎,好彩多口問下agoda咋
你試吓聯絡trip.com睇吓幫唔幫到手!我當時兩間都肯退。試吓無妨呀

我兩張單個record仲響度

珍珠宮

1516唔
駛諗,取消啦

子爵府

其實你地有冇諗過,去嘅最大風險,係到埗後香港俾人封關,冇飛機返香港要濟留日本?

不過可能你地會覺得可以名正言順繼續玩

珍珠宮

LCHF 發表於 20-2-3 13:20
其實你地有冇諗過,去嘅最大風險,係到埗後香港俾人封關,冇飛機返香港要濟留日本?

不過可能你地會覺得可 ...

根本學可以唔返,工都可以,但旅行啦喎。。。。。

水晶宮

SHUENYIN 發表於 20-2-2 22:26
回覆 BOBO128 的帖子

Cx不可退,只可免費改6月30日前的班次,所以先煩,到6月都未知咩環境 ...

我都係cx, 仲3間酒店,諗起就煩

禁止訪問

別墅

SHUENYIN 發表於 20-2-2 14:24
回覆 kit2004 的帖子

我都係煩緊,7號飛名古屋,國泰可改機票但要6月30日飛,所以煩緊 ...

我們9號飛熊本,都1516(emoji)(emoji)

大宅

2024年龍年勳章

me2
寧願日本直接封左香港,咁就唔使煩之餘仲可能退得返錢/claim保險

Littlefatshiba    發表於 20-2-5 15:23

大宅

香xx運同我講,話要出示大陸嘅交通憑證,先可以退錢, 到底係乜嘢來

水晶宮

kakaww 發表於 20-2-5 09:57
me2
寧願日本直接封左香港,咁就唔使煩之餘仲可能退得返錢/claim保險

我依家唯有拖到尾,封就唔使煩.唔封照去,但兩手準備去到突然封點走.

首頁

尾頁

跳至