自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

小朋友夠11歲,上網見到full booking, 有冇jm知每日有幾多個籌架?thanks

公爵府

回覆樓主:

應該唔會full, 係唔係入境處冇開門, system自動當full?
我上個月都係星期六去拎11歲身份証, 去之前幾日先book都有齊時間揀。

公爵府

我見冇換証服務, 其實我都夠期取証, 但見佢冇寫有得拎我都冇去。

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

幸福黃太太 發表於 20-2-3 02:14
我見冇換証服務, 其實我都夠期取証, 但見佢冇寫有得拎我都冇去。

你拎證唔係有收據就直接去返整果間拎咩?我女之前改名換身份證都係咁

感激遇上你~

水晶宮

幸福黃太太 發表於 20-2-3 02:11
應該唔會full, 係唔係入境處冇開門, system自動當full?
我上個月都係星期六去拎11歲身份証, 去之前幾日先 ...

我就係明明1月尾睇過仲有,琴晚突然就冇啦
感激遇上你~

公爵府

kiko_mami 發表於 20-2-3 07:40
你拎證唔係有收據就直接去返整果間拎咩?我女之前改名換身份證都係咁

正常情況係, 但而家非常時期又唔等張身份証用, 暫時都唔會去拎住, 等遲d正常服務先去。

公爵府

kiko_mami 發表於 20-2-3 07:41
我就係明明1月尾睇過仲有,琴晚突然就冇啦

我估而家冇換証服務住, 不過你可以打電話去問清楚先。

子爵府

回覆樓主:

一陣打去入境到問下, 同埋滿 11歲換身份証只得 1 個月時間換, 依 d 非常時期可能有變。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

kiko_mami 發表於 20-2-3 01:33
小朋友夠11歲,上網見到full booking, 有冇jm知每日有幾多個籌架?thanks

...

上兩個月我去東九,我又係冇網上預約。
我先打去問,職員話都唔會咁快full,叫我即管walk-in.
星期六,我9:10到,己經開始安排,我前面都有好多人,人龍轉左灣,不過又唔見佢截龍。最後我擺到11點個time slot返去幫個女做証。

男爵府

...

我前幾日都係甘,我仲要係閒日,明明前一日仲有好多位,到第二日再約已經全部Full晒囉

子爵府

...

我小朋友都過咗11歲生日、請問知唔知如果唔換住
可否照樣離境呢?
因三月學校有個旅行

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

...
我上次幫仔攞身份証籌係早成個月攞,即日係好少

水晶宮

Tabo63 發表於 20-2-3 08:33
我上次幫仔攞身份証籌係早成個月攞,即日係好少

未夠11歲都可以換?唔係要過左生日先?
感激遇上你~

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

kiko_mami 發表於 20-2-3 09:23
未夠11歲都可以換?唔係要過左生日先?
因為我做星期六,俾我攞生日月份做。

水晶宮

我拎特區護照, book 到24/2
跟住每日再睇, 佢每日會放d 位出黎,
而家我reschedule 左15/2

佢仲有自助機, 唔洗預約,
但唔知身份証得唔得.

水晶宮

bechan168 發表於 20-2-3 07:49
一陣打去入境到問下, 同埋滿 11歲換身份証只得 1 個月時間換, 依 d 非常時期可能有變。
...

唔洗驚,我當年試過記錯係十二歲先要換身分證,結果我細仔問我點解佢同學全部換了身分證,佢仲未要換,當時已經過咗半年!

子爵府

llmom 發表於 20-2-3 12:15
唔洗驚,我當年試過記錯係十二歲先要換身分證,結果我細仔問我點解佢同學全部換了身分證,佢仲未要換,當 ...

我之前都係同事提我係 11歲而唔係 12歲, 如果唔係我都係遲左換。

首頁

尾頁

跳至