醫護健康

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

因工作關係,每日要帶bb給人湊夜晚接回,bb不肯戴口罩,及有面罩的帽,用揹帶可以點防?

bb車用雨檔可以嗎?車身矮,外圍會唔會增加接觸飛沫的機會?

複式洋房

精叻鼠年勳章

瑪嘉烈醫院產子是否吾安全?bb剛出生唔可以戴口罩可以點做保護措施?

複式洋房

精叻鼠年勳章

係咪所有公立醫院已經停止陪產?

別墅

中央情報員 發表於 20-2-3 11:17
武漢肺炎有擴散全球的跡象,香港全城嚴陣抗疫!

國王深知國民非常關注武漢肺炎的事態發展,如大家對武漢肺 ...

其實我真係有個問題好不解,唔知去邊到問...希望大家不要覺得我太無知...宜家講 沖廁要放下廁板 因沖廁會做成氣流 細菌會彈到幾尺高,咁個廁背(對住背脊嗰面)咪食哂囉 D細菌?因屋企係子母廁板,小朋友去廁所 成日都 挨住..掂到..咁小朋友個背脊咪 hi哂 d菌囉...請問可以點處理?

大宅

2020勳章

abbs 發表於 20-2-3 13:27
未滿一歲BB唔肯戴口罩,請問可以點做?

屋企唔使帶口罩喎

大宅

2020勳章

KanaTse 發表於 20-2-4 02:40
其實我真係有個問題好不解,唔知去邊到問...希望大家不要覺得我太無知...宜家講 沖廁要放下廁板 因沖廁會 ...

唔蓋廁所板就彈到先間廁所都係,蓋廁所板就可以大幅減低範圍。

廁所板,勤清潔囉

大宅

2020勳章

FTR603 發表於 20-2-3 15:11
尋日見到有短片教人用稀釋漂白水倒入U型水管,但又有人話用水就得,應該用邊樣? ...

其實水就可以。主要目的係為咗隔氣

大宅

2020勳章

PrettyCatCat 發表於 20-2-3 16:01
之前WHATSAPP 轉發話隻病毒怕熱,建議屋企可以開暖氣,系唔系真有效?

其實病毒唔會飄到去你屋企喎,除非你屋企人有人染病

大宅

2020勳章

買唔到口罩,呢D可以遮面ge面罩,可唔可以有效阻擋飛沫傳播病毒?

大宅

2020勳章

國王深知國民非常關注武漢肺炎的事態發展,如大家對武漢肺 ...

其實開抽氣扇會唔會抽到啲菌入屋?

侯爵府

2020勳章

落樓下買外賣十分鐘左右其實駛唔駛戴口罩呢?

別墅

稀釋後漂白水可存放幾耐的我可以一次過稀釋後放係樽內幾日之後先用嗎

子爵府

2020勳章

口罩短缺,上網見到有人晾口罩,話噴完火酒曬晾風乾後可以重用,係咪真呢?

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

呢種炭灰色口罩,寫住係活性碳濾網,係咪唔適合?但我見綠口罩都係寫活性碳

**係四層構造

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

買唔到漂白水, 用寵物用既殺菌消毒劑拖地或倒去水位可唔可以呢

大宅

2020勳章

如果唔係獨立包裝嘅口罩,只要未過期都可以用得?

複式洋房

回覆樓主:

返工無可避免要出街食飯,應該用咩去消毒或者抹餐具?

大宅

2020勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

口罩見到分 PM2.5, N95, KF94, 三層外科口罩, 如果係長期病患者用邊款最適合

複式洋房

2020勳章

之前東區醫院有個大肚婆有WARS, 咁佢隔離床床位既大肚婆係咪已經有好高機會被感染?

就黎入醫院生, 係咪要全程瞓覺都要戴口罩先安全?

別墅

想問: 我本身無病,朝早去跑步,周圍無乜人,咁我有無需要戴口罩?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊