時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

醫生護士太多黃屍,同埋唔好睇到自己咁重要,成日以為對社會好有貫獻,罷工大哂咩,有事番大陸醫唔好?
人一黃, 便脑殘, 人一藍, 便脑叻!

子爵府

lhy2014 發表於 20-2-5 16:02
連自己個專業都做唔好的黑醫護,有什麼資格評論別人?!

我覺得已經無罷工理由, 以家武漢肺炎確診個案, 分布:
馬鞍山, 屯門, 北角, 尖沙咀, 佐敦, 青衣, 黃埔, 葵涌, 何文田, 籃田, 土瓜灣, 都唔知有幾多人曾經同佢地一齊迫巴士迫地鐵。
另外, 澳門, 日本, 菲律賓, 都有確診個案係經香港再轉機去外國, 係機場又唔知會唔會傳染其他人, 困係飛機幾個鐘最易野到前後排乘客。
呢到加加埋埋都唔知仲有幾多隱形病人, 醫生護士應該返醫院準備社區疫情大爆發。

2月4日, 衞生防護中心傳染病處主任張竹君表示不排除未來可能出現大型傳播, 如未來再發現比較遲發病案例, 可能表示有本地傳播。
https://www.thestandnews.com/society/%E7%A4%BE%E5%8D%80%E7%88%86%E7%99%BC-%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%96%B0%E5%A2%9E%E5%85%A9%E6%9C%AC%E5%9C%B0%E7%A2%BA%E8%A8%BA%E5%80%8B%E6%A1%88-%E8%A1%9B%E7%94%9F%E7%BD%B2-%E6%9C%AC%E5%9C%B0%E5%8F%AF%E8%83%BD%E5%87%BA%E7%8F%BE%E9%9A%B1%E5%BD%A2%E5%82%B3%E6%92%AD/

子爵府

lhy2014 發表於 20-2-5 16:02
連自己個專業都做唔好的黑醫護,有什麼資格評論別人?!

原來仲有, 台灣, 美國, 都有確診個案係經香港轉機去外國。

子爵府

millennia 發表於 20-2-5 07:55
如果有組織發動大罷工,好似反佔中時咁的話,我願意無限期參與直至爭取成功。你可以睇返我嘅舊帖,我從一 ...

之後去法國醫院睇醫生, 探左熱先入得, 所有姑娘著保護衣+眼罩+口罩, 連配藥個姑娘, 隔塊玻璃都眼罩+口罩, 醫生更加係厚身有拉鏈保護衣+眼罩+口罩+頭套(唔識形容, 總之粒住個頭), 個個如臨大敵, 你見到就感受到武漢肺炎傳染性有幾高。
日日見住確診數字增加, 林鄭就懶懶閒, 仲叫人無病唔洗帶口罩, 你明唔明我有幾憤怒。

伯爵府

黑護禍港

珍珠宮

hs3290 發表於 20-2-3 22:24
d父母可能支持罷工呢。。最多餵少幾次奶。換少幾次片

分分鐘好多BB父母都係黃屍,佢地而家切身感受吓人地擺工影響到自己個種痛,不過講到尾bb係無辜

男爵府

黑護正人渣垃圾,唔死都冇用的賤人

子爵府

connielo36 發表於 20-2-5 01:04
你哋咁叻你去幫手做義工囉

如果人人都可以替代呢D姑娘,就唔需要專科學啦

子爵府

yeemeif 發表於 20-2-6 08:14
分分鐘好多BB父母都係黃屍,佢地而家切身感受吓人地擺工影響到自己個種痛,不過講到尾bb係無辜
...

已經有家長話明白支持

子爵府

lihomahk 發表於 20-2-6 11:28
已經有家長話明白支持

冇一個係佢哋個B,佢哋舉埋腳支持又有乜所謂。

子爵府

2521 發表於 20-2-6 11:50
冇一個係佢哋個B,佢哋舉埋腳支持又有乜所謂。

早產B網內有人話佢自已個B,正正在病房內,唯有祝福她

大宅

我有朋友,她的親人有癌症,要做電療,但係因為罷工,佢又屬緊急情況,要轉去私家醫院做電療。她們一家同心籌醫藥費幫佢親人,聽見都心痛。
班醫護罷工,真係會害死人。

首頁

尾頁

跳至