時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

支持罷工黑醫護立即辭職!
唔好又要威又要戴頭盔!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

ada0707 發表於 20-2-4 13:51
支持高官及家屬去頂替醫護人員及前線,不准戴罩及裝備,出護士人工,最多出夠3工 ...

炒左班黑心醫護先……

大宅

VICTLEUNG 發表於 20-2-4 14:05
無心廢柴,你一路睇醫生都是這班人,咁叻唔好睇醫生
網上批評打幾隻字容易? 請問你有什麼學歷?
...

我都唔贊成喺度嘈,因為冇無,要send email去醫院管理局投訴黑醫䕶的惡行,越多人投訴醫管局先會正視及要依法辦事。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

畀面勳章

VICTLEUNG 發表於 20-2-4 14:05
無心廢柴,你一路睇醫生都是這班人,咁叻唔好睇醫生
網上批評打幾隻字容易? 請問你有什麼學歷?
...

我見煽動罷工不遺餘力個主席係做IT喎,佢係前線識睇病?

大宅

支持高官及家屬去頂替醫護人員及前線,不准戴罩及裝備,出護士人工,最多出夠3工 ...

唔駛3工, 佢地甘勇唔駛戴口罩,覺得d菌都唔係甘毒,資源又俾唔足前線,應該去做下義工,去醫院幫下手。
邊個話做前線要專業, d醫護嬸嬸,都係train番黎,有心做就唔會甘多藉口,佢地甘高學歷,應該trian既時間俾d嬸嬸短。

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得樓主需要冷靜,好好地把它看完,失去理性的人很可怕的。

【武漢肺炎.醫護罷工】道德綁架、政治正確——患難中香港變陌生
https://www.hk01.com/article/429326

珍珠宮

mln 發表於 20-2-4 15:51
我覺得樓主需要冷靜,好好地把它看完,失去理性的人很可怕的。

【武漢肺炎.醫護罷工】道德綁架、政治正確 ...

理性分析,可惜太多冇思考能力的人

伯爵府

seiko123 發表於 20-2-4 13:55
出夠3工? 係咪先? 你俾?
庫房納稅人都有份出,佢哋每個月出嘅糧我都有份俾

侯爵府

caa 發表於 20-2-4 16:32

大財主

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

身體力行最重要

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 至尊種植勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 7周年華麗國民 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 魅力王子 魅力公主 遊學勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 月餅勳章 2016畫展勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

男爵府

歪理無限,罷要人頂?

珍珠宮

之前曱甴及其家屬 去頂替醫護人員及前線,
不准帶罩及裝備。
最多出夠4工

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

caa 發表於 20-2-4 16:32

大宅

無質素的發文

子爵府

Simsim12 發表於 20-2-4 16:50
無質素的發文

認同

大宅

唔明樓主的邏輯,明明有人受薪就唔做野,什麼道理?唔想做唔該辭職。

首頁

尾頁

跳至