自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2555752/%E3%80%90%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E3%80%91%E7%9B%BE%E7%89%8C%E5%8F%A3%E7%BD%A930%E8%90%AC%E7%9B%92%E4%BB%8A%E6%97%A5%E5%88%B0%E8%B2%A8%20%E4%BE%9B%E6%87%89%E5%90%84%E5%A4%A7%E5%9E%8B%E9%80%A3%E9%8E%96%E5%BA%97%20%E9%A0%90%E5%91%8A2%E5%91%A8%E5%BE%8C%E5%B8%82%E5%A0%B4%E5%86%8D%E7%84%A1%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E8%B3%A3

伯爵府

yipsiumee 發表於 20-2-4 17:16
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2555752/%E3%80%90%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E3%80%91%E7%9B%BE%E7%8 ...

兩周後唔口罩賣

禁止訪問

大宅

30萬個定係30萬盒? 呢隻有用開, 一盒50個, 如果30萬盒係1500萬個口罩, 有無咁多?

係兩星期後無咁大數量供應定係兩星期後唔再供應?

個報導要講清楚, 唔好又引起恐慌

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

2naughtyboysma 發表於 20-2-4 17:31
30萬個定係30萬盒? 呢隻有用開, 一盒50個, 如果30萬盒係1500萬個口罩, 有無咁多?

係兩星期後無咁大數量供 ...

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我覺得佢都講得岩,而家呢批係之前1月大爆發後最後一批,下一批唔知幾時,30萬盒,呢個數字唔係只係佢個牌子,係全個香港市場。我想知其實有冇明確講緊佢今日派大貨?點解佢又話叫人唔好等佢地牌子?(update:根本係晴報亂報導,人地fb寫得好明確係勸喻大家有其他牌子都買寫明佢地無貨)

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咁樣講一講。又開始搶
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

侯爵府

yipsiumee 發表於 20-2-4 17:16
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2555752/%E3%80%90%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E3%80%91%E7%9B%BE%E7%8 ...

又話冇啦!乜玩法

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

其實手上的口罩夠用的人,都無必要都唔搶口罩。
留比真係缺乏口罩的人。

大宅

白糖糕 發表於 20-2-4 17:21
兩周後唔口罩賣

預左

公爵府

牛年勳章

侯爵府

如果呢批貨,港人用到三個月,咁三個月後已經可以生產咗更多,到時咪一街都係口罩?佢話最後一批,是否停產?唔多理解生產情況?

翡翠宮

牛年勳章

有口罩既就唔好再出去排啦,留俾有需要既人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mcdullyiu 發表於 20-2-4 17:42
咁樣講一講。又開始搶

子爵府

樓主,我諗你改改標題好
盾牌已經澄清左佢無貨返

子爵府

MerryMe 發表於 20-2-4 17:59
樓主,我諗你改改標題好
盾牌已經澄清左佢無貨返

agree. 否定左晴報報導了。

珍珠宮

C.Humphrey 發表於 20-2-4 17:55
有口罩既就唔好再出去排啦,留俾有需要既人

會啋你咩, 早兩日啊婆問完,人地話無, 答返人我重有幾包先走

難為我一個都無, 夾硬買左百幾蚊,黑色口罩

新春假過, 返左鄉下都回工廠開工, 自然有口罩架啦

翡翠宮

牛年勳章

sjnl43 發表於 20-2-4 18:01
會啋你咩, 早兩日啊婆問完,人地話無, 答返人我重有幾包先走

難為我一個都無, 夾硬買左百幾蚊,黑色口罩

所以大家要有同理心同自律,我都係得一盒半,小童口罩更少,唯有減少出街,兩三日買一次餸,其他時間唔出門,多做清潔。口罩留俾返工人士同老人家買,到貨量穩定再去買。

首頁

尾頁

跳至