心聲留言

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

樓主唔好諗死住,現在比自己休息一下先,慢慢諗下點樣用另一個方法繼續行落去,最多重新黎過,為左兩個囡囡,你要撐下去,相信你在天國的媽媽,也不想你咁快去找佢。支持你!加油!不要放棄生命!

大宅

樓主會唔會真係睇唔開

大宅

樓主,加油呀,我都曾經試過天崩地裂,試過失放絕望,依家挨過了,你果個有野負責,都不是完全無可取啦,你有無聽過一啲要女人借埋錢再走左去呀?如果佢不是好好,你咪自己努力啲囉,有手有腳,一定可以行條路出嚟嫁,加油(emoji)(emoji)

別墅

jeffkafung 發表於 20-2-11 04:47
樓主,加油呀,我都曾經試過天崩地裂,試過失放絕望,依家挨過了,你果個有野負責,都不是完全無可取啦,你 ...

多謝你!我會嘗試努力去面對。衹是自責當初識錯人,搞到如此填地。可惜太遲。而家唯有靠自己面對了

別墅

2valentina 發表於 20-2-11 00:29
樓主會唔會真係睇唔開

其實我尋日望住個海既時候,好想跳落去

大宅

加油啊(emoji)(emoji)其實世上每日都有人發生甘既大大小小唔開心既事,睇你自己點面對,雨過就天晴,過左回頭看就覺得只係一件小事

大宅

樓主,我也會為你祈禱,希望你加油

複式洋房

其實你好勇敢肯行出呢一步!你要加油呀,萬事定頭難,雨後天晴呀!
等疫情好d, 再搵社工、社處、區議員幫手,睇下三個人可唔可以安排住公屋。如果打官司可唔可分d贍養費?你唔開心可以係度同我地傾,唔好做儍事

別墅

Sfcatlady 發表於 20-2-16 00:51
其實你好勇敢肯行出呢一步!你要加油呀,萬事定頭難,雨後天晴呀!
等疫情好d, 再搵社工、社處、區議員幫手 ...

多謝你既鼓勵。我老公同工人帶住兩個女。佢吾比我帶去一齊去中心。呢一刻唯有自己冷靜下先,繼續返工。等疫情好啲去揾社工。

複式洋房

obionyeka 發表於 20-2-16 14:33
多謝你既鼓勵。我老公同工人帶住兩個女。佢吾比我帶去一齊去中心。呢一刻唯有自己冷靜下先,繼續返工。等 ...

你唔好俾自己太大壓力,好容易會精神病。我媽就係咁諗唔開。你一定要訓多d教,聽音樂,做運動例如跑步、行山。一d負面的新聞唔好去睇!為左你d女,繼續向前行,保重身體!

別墅

Sfcatlady 發表於 20-2-16 17:04
你唔好俾自己太大壓力,好容易會精神病。我媽就係咁諗唔開。你一定要訓多d教,聽音樂,做運動例如跑步、行 ...

佢今日會同兩個女,工人搬去另一間屋了。我會自己一個在出面住

別墅

Sfcatlady 發表於 20-2-16 17:04
你唔好俾自己太大壓力,好容易會精神病。我媽就係咁諗唔開。你一定要訓多d教,聽音樂,做運動例如跑步、行 ...

我已經癲了

複式洋房

obionyeka 發表於 20-2-16 17:49
我已經癲了

唔好呀!米青。病又要每個月花另一筆錢㗎。你唔好諗咁多啦!兩個女係你最珍貴的禮物,個天俾呢個難關你,你一定會捱過㗎。瞓多d,好好休息先。好多人都離始,做單親媽媽。我之前有同離大婚的前夫同住,唔好望佢當佢透明。等你有能力再搬出去,忍辱負重呀!

別墅

Sfcatlady 發表於 20-2-16 18:28
唔好呀!米青。病又要每個月花另一筆錢㗎。你唔好諗咁多啦!兩個女係你最珍貴的禮物,個天俾呢個難關你, ...

而家衹得我自己一個。女兒暫跟佢.
但最煩就係工人又話要走,變左冇人照顧兩個女

複式洋房

obionyeka 發表於 20-2-16 19:56
而家衹得我自己一個。女兒暫跟佢.
但最煩就係工人又話要走,變左冇人照顧兩個女
...

工人走左可以重新請過,可能佢唔想一個女人同個男人住。你會唔會考慮搬返去,當住個男人透明先,搵到社工地方搬再搬。而家出面又咁亂,經濟唔好,留住d錢旁身仲可以日日見到個女。

別墅

Sfcatlady 發表於 20-2-16 20:00
工人走左可以重新請過,可能佢唔想一個女人同個男人住。你會唔會考慮搬返去,當住個男人透明先,搵到社工 ...

我暫時吾可以搬返去住。如果返去,完全吾可以做野,冇收入。加上佢賺錢又吾係多。我就苑了

複式洋房

obionyeka 發表於 20-2-16 20:03
我暫時吾可以搬返去住。如果返去,完全吾可以做野,冇收入。加上佢賺錢又吾係多。我就苑了
...

其實我唔覺得佢為身份。如果為身份應該唔會同你一齊生小朋友,生左就甩唔到身。你唔好咁快諗到咁負面。

別墅

Sfcatlady 發表於 20-2-16 20:16
其實我唔覺得佢為身份。如果為身份應該唔會同你一齊生小朋友,生左就甩唔到身。你唔好咁快諗到咁負面。
...

我而家好煩。唯一方法就係安排返去果邊讀書。我吾做野,真係搞吾掂

複式洋房

回覆 obionyeka 的帖子

妳之前有沒有找個家庭福利會,或風雨蘭,因風雨蘭是幫有需要的想離婚或遭家暴的婦人,妳可以上網找風雨蘭幫妳尋求問題

複式洋房

回覆 obionyeka 的帖子

其實死不是可以解決問題,妳始終捨得放棄妳的子女,妳的子女還細,佢地還需要妳,但妳很勇敢把問題post出來論壇,是妳願意找人給妳意見,或支持妳,是妳很行出陰霾的其中一步

首頁
12345...8

尾頁

跳至