少年成長

跳至

首頁

尾頁

別墅

我仔好唔聽教,細個已經周圍跑無時停,永遠坐唔定,初初覺得男仔都係咁,大個就會好d,但係一路以黎都冇好轉,不得止仲愈黎愈曳,老師已經唔係第一次同我投訴佢上堂唔專心,成日騷擾隔離位同學仔,把口冇時停,老師都就黎頂佢唔順,同佢平心靜氣講又講過,鬧又鬧過,我唔識教啦,咁失控都唔知可以點....

男爵府

畀面勳章

是否有過度活躍症,帶佢睇下醫生好喎!

FFKKKKKKKKKK    發表於 20-2-6 17:13

複式洋房

我表弟都係咁, 聽落係有少少過度活躍既徵狀, 一係帶佢去check一check穩陣d喎

水晶宮

2020勳章

幾大?

別墅

joeyhoo079 發表於 20-2-7 10:35
我表弟都係咁, 聽落係有少少過度活躍既徵狀, 一係帶佢去check一check穩陣d喎
有咁嚴重咩?萬一真係過度活躍咁點算?會唔會斷尾嫁,定佢成世都就咁?

複式洋房

蠟筆大新 發表於 20-2-11 20:26
有咁嚴重咩?萬一真係過度活躍咁點算?會唔會斷尾嫁,定佢成世都就咁?
...
其實唔係好嚴重, 呢樣野都幾common, 好多小朋友都有, 有d人大大下就冇, 如果真係過度活躍, 可以食藥同行為治療改善, 唔係咩大病

複式洋房

蠟筆大新 發表於 20-2-11 20:26
...
我囡囡都有ADHD嫁
宜家有食開C字頭個隻藥
令佢情緒易控制D 同集中力好D
又冇乜副作用

珍珠宮

2020勳章 畀面勳章

蠟筆大新 發表於 20-2-5 10:49
我仔好唔聽教,細個已經周圍跑無時停,永遠坐唔定,初初覺得男仔都係咁,大個就會好d,但係一路以黎都冇好 ...

佢係咪SEN? 帶佢check 吓,我屋企3個都係咁
很累~我幾時先可以抖吓呢

珍珠宮

2020勳章 畀面勳章

serena.auyeung 發表於 20-2-14 18:44
我囡囡都有ADHD嫁
宜家有食開C字頭個隻藥
令佢情緒易控制D 同集中力好D

我啲仔食concerta一個無咩副作用,另一個反胃作嘔無胃口得緊要,成日都唔肯食,最細嗰個直頭食咗幾個月停咗,醫生話佢停咗成年都有進步,咁唔洗佢食藥啦
很累~我幾時先可以抖吓呢

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
绝望 ... 2 3 4 5 6
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊