婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我唔知係咪生嘅時候感染咗細菌, 搞到有子宮內膜炎, 依兩年食西藥醫極都醫唔好, 醫下好下又復發, 我覺得啲藥都係治標唔治本…
復發時就一陣陣痛咁..好影響生活...我本來仲想再生,而家連行房都唔想....究竟可以點算....jm有冇人有經驗?

大宅

我試過, 絕對有同感!M come個下腹就會閹閹痛,最慘係啲白帶好多,仲要好陣異味,我試過自己返工時坐係到,都聞到自己陣異味,真係尷尬到死,呢啲病真係好慘,無人會理解你,你話M痛請假,D人又會藐你,聽人講仲話好難斷尾,我都係希望佢唔好再復發咋!

洋房

回覆 yingyingcao1122 的帖子

"生完有子宮內膜炎,醫極都醫唔好"

原因好易理解,
好大機會係被細菌感染的情況.
如果你自身體質唔好.免疫力差.發炎情況會持續

建議你先提高自身免疫系力.令體內重要的細胞激活.發炎情況才會改善
呢個係好治本GE方法.建議你食一D supplement. eg.victamin
多做運動!令血液循環改善,

你咁後生 子宮就有警號.你要多注意!!
我媽媽一 停M.踏入更年期.身體同子宮有好多問題.
中醫建議血液循環改善子宮 內寒.白帶 .血不通則痛.
西醫就建議 要細胞活躍 修復傷口
我個前同事代理緊日本GE保健PRODUCT.佢有D PRODUCT 我覺好啱你.因為我媽都係子宮有事.而家調理得好好!
你可以去問下

健康顧問 :
https://www.facebook.com/AuloraShirutoBE.well/

別墅

唔好淨係食西藥,你去試下林X生隻盆腔淨
我幾年前都係咁,食咗盆腔淨幾個月後,可以話叫醫好咗斷咗尾,呢兩年都冇復發過,佢本身出名係可以消除盆腔組織內啲瘀血細菌和病毒,可以徹底根治

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
你講到隻藥好似好勁咁
不過我都覺而家D西藥好多只係禁住啲菌, 唔係真係完全消滅~盆腔有咩事真係要徹底醫好佢,痛都已經唔係最重要,影響生仔先係大問題~

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
林X生都好出名啦,佢用純天然中藥做藥,可以同西藥一齊食,我就係果D對西藥反應唔良好嘅人,之前有子宮內膜炎時食過,好快已經唔痛,4個月就差唔多斷尾,又冇副作用

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊