時事熱話

跳至

首頁

尾頁

民房

黃埔39歲肺炎病者死亡黑醫護仲玩罷工?

尋日本港出現第一例因感染新型肺炎而過身嘅病人,RIP!

呢次疫情來勢洶洶,我哋普通市民嘅身體健康全靠前線醫護人員守護。

我哋納稅人供佢哋讀大學研究醫術,無非就係盼望醫護人員守護我哋,

但宜家竟然有班醫護人員要罷工undefinedundefined,由得病人去死,令人憤怒!

唔知今次呢位過身嘅先生,係咪受到部分黑醫護罷工影響,得唔到有效救治而過身?香港人何其不幸,竟被部分黑醫護作為向政府要籌碼嘅人質。

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

人手少咗,睇少幾眼,所有病人受苦了

大宅

2020勳章

罷工那班人應該永遠不顧用!

人命關天的事都不理,還要分開人種來醫,違反常理!

別墅

yuenwaimami 發表於 20-2-5 16:52
罷工那班人應該永遠不顧用!

人命關天的事都不理,還要分開人種來醫,違反常理! ...

講得好

男爵府

2020勳章

68443416 發表於 20-2-5 14:11

所以政府就呢個男死者開死因庭。以前一般自然死,如病死,死因清楚無需要開死因庭,但今次係有罷工行動,政府或執法者想要知真正死因

民房

回覆樓主:

咁多激進醫護唔返工
好多病人無人照顧,出事都無人知

大宅

2020勳章

唉!真係瞪呢班醫護唔抵,人地做到冇辦法先至用最後辦法來叫政府封關D腦殘藍C又話佢地黑護,究竟你地想點呀?
未有疫情之前D醫護都唔夠人手,依家仲多左好多大陸帶菌者落左來醫,你叫D醫護點做呢?就好似一間工廠,本來只可以接到一萬件衫來做,但係老闆卻要硬接十萬件訂單,咁就算機器廿四小時不停咁做,個部機器都會壞啦!到時起唔到貨,賠錢都賠到執笠啦!所以我好支持佢地罷工,如果你地一定要話係黑護,咁你有事時,就唔好去醫院啦!因為黑護會不照顧你地班腦殘的藍C

複式洋房

kkchow97 發表於 20-2-6 10:41
唉!真係瞪呢班醫護唔抵,人地做到冇辦法先至用最後辦法來叫政府封關D腦殘藍C又話佢地黑護,究竟你地想點呀?
...

人一黃,道德淪亡!
人一黑,人格喪失!

建議百億防疫基金,使用一部份遣散罷工黑護! 根本性修正香港醫療服務系統!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

2020勳章

kkchow97 發表於 20-2-6 10:41
...

点解你唔指責暴徒佢地叫盡職嘅警察做黑警?黄(emoji)就系垃圾,不分是非!

大宅

2020勳章

一罷工就有病亡個案......

民房

點解仲會有人話醫護係黑護?
點解今時今日攪到周圍要搵口罩,然後個垃圾政府晤封關?
點解晤諗下到底是誰令香港攪到咁混亂?
邊個管理香港?
點解晤一早封關?點解要靠醫護人員罷工令政府封關?
點解仲有人個腦係晤用個腦?
點解?

民房

HoneybeeWong 發表於 20-2-7 22:33
點解仲會有人話醫護係黑護?
點解今時今日攪到周圍要搵口罩,然後個垃圾政府晤封關?
點解晤諗下到底是誰 ...

佢地有腦就唔會鬧醫護啦
39歲條友明知武漢危險到咁22號都要死上去
真係佢唔死唔通我死?

大宅

2020勳章

KongSHK 發表於 20-2-6 22:44
人一黃,道德淪亡!
人一黑,人格喪失!

曠工5天,重比遣散費比地? 不如把錢分比緊守崗位的醫護,好似公平點。

民房

tszlam0106 發表於 20-2-8 16:18
佢地有腦就唔會鬧醫護啦
39歲條友明知武漢危險到咁22號都要死上去
真係佢唔死唔通我死?

係囉,晤知以為係罷工驚死,
得閒用個腦諗下人地點解要咁做,
晤封關 全部染病走晒香港,然後個個一個傳一個,之後就成間醫院爆晒,全部接收武漢肺炎病人,然後你地班香港本地人屋企有事想去個醫院都無位比你睇!連去都晤敢去呀!用腦!用腦喇!

別墅

瑪麗個班黑醫䕶等報應!害死我家人

複式洋房

2020勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
死者親屬一定要告黑醫護工會主席攪手賠償,醫院要嚴懲所有在疫情災難醫䕶擅離職守玩政治罷工的員工,停牌因專業操守失德

複式洋房

2020勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我醫院病房有黑護罷工數天復工之後做SHS賺外快,人神共憤

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊