自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2020勳章

回覆 kam825 的帖子

請問Abrsm邊度睇到而家8級syllabus可以用埋2021?謝謝

珊瑚宮

2020勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

停咗

大宅

2018復活節勳章

Jane1983 發表於 20-2-5 22:20
首先,老師肯唔肯黎先?第二,急唔急要補先?可補可不補,就停lor。單講風險,老師帶口罩,一對一其實ok的 ...

停咗

男爵府

全部停晒...

男爵府

2020勳章

Jane1983 發表於 20-2-7 12:50

請問Abrsm邊度睇到而家8級syllabus可以用埋2021?謝謝

冇白纸黑字寫的。我都係老師講過話syllabus可以用多一年先知。再打去考試局問過職員。

男爵府

我無停呀, 老師有口罩有洗手, 大人番工做野再番屋企都一樣唔知痴左D咩番黎, 無得驚既

大宅

kelly_wong123 發表於 20-2-6 11:30
我停晒,但老師唔想,講真戴住口罩同消毒雙手我都覺得唔安全,一黎唔清楚佢屋企有咩人,可能係經常往來大陸 ...

對呀!讚同講法(emoji)(emoji)

公爵府

2020勳章

回覆 思澄爸爸 的帖子

係就好。就係驚唔知拖到幾時先有得考

民房

咩都停哂先LA

伯爵府

2020勳章

kam825 發表於 20-2-6 09:36
唔使擔心
2019-2020 syllabus可以用埋2021年的

咁報名時要唔要聲明?定直接去考?會唔會考試時先比人取消資格架?你知啦,報名費好貴,搞錯就大鑊

大宅

2020勳章

回覆樓主:

停左但老師唔多happy,如果3月頭復到課先繼續,就算帶住口罩上堂我都担心,主要係控制唔到老師去過邊接觸過乜嘢人,帶咗病毒上嚟我屋企就大鑊了

天珠殿

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

覺得擔心就停

伯爵府

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

停哂

男爵府

2020勳章 睛靈勳章

Jane1983 發表於 20-2-7 12:50

Abrsm個網有寫

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

男爵府

2020勳章 睛靈勳章

redhot 發表於 20-2-7 14:13
咁報名時要唔要聲明?定直接去考?會唔會考試時先比人取消資格架?你知啦,報名費好貴,搞錯就大鑊
...

唔使聲明, 直接去考
你可以喺office hour打去考評局confirm

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

2020勳章

kam825 發表於 20-2-7 17:34
Abrsm個網有寫

謝謝

男爵府

2020勳章

baby0525 發表於 20-2-7 14:17
停左但老師唔多happy,如果3月頭復到課先繼續,就算帶住口罩上堂我都担心,主要係控制唔到老師去過邊接觸過乜 ...

反而如果三月復課後上老師到更擔心。啲學生受感染機會大咗,而家個風險感觉冇三月咁高。不過今晩深圳湾之後好難講。

大宅

kelly_wong123 發表於 20-2-6 11:30
我停晒,但老師唔想,講真戴住口罩同消毒雙手我都覺得唔安全,一黎唔清楚佢屋企有咩人,可能係經常往來大陸 ...

我都停咗上門補習,我最擔心就係e樣,吾知佢或佢屋企人有冇同來自大陸嘅親朋來往。
我自己而家都好少與親朋戚有聚會!

男爵府

2020勳章

我由二月開始停
你唔知佢接觸過咩人
返工就話冇得揀
補習冇謂博

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊