親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

同上

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

試下 Facebook inbox

水晶宮

畀面勳章

威大嬸 發表於 20-2-6 17:11
試下 Facebook inbox

facebook佢哋會覆㗎,不過預咗等起碼一日

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

我上星期等咗大約40分鐘先有人聽

wcpcelia    發表於 20-2-13 16:22

男爵府

Jackbobella 發表於 20-2-6 13:05
同上

佢有online問野架

子爵府

有,預左要等差不多2小時。今早攪左退票

珍珠宮

lovelyec 發表於 20-2-13 16:23
有,預左要等差不多2小時。今早攪左退票

請問你退去邊度的票?
可以退? 只收手續費?

大宅

回覆 Jackbobella 的帖子

您可以係官網ONLINE 問, 都算答得快

我係BOOK 左3月尾去名古屋, 以下係我問到既資料:
> 暫時只可退稅
> 可申請改期 (不可改目的地)
- 每位旅客每更改一次航段需支付港幣580元。如改期後的機票價格比原票價高,旅客將需要支付相關差額;如改期後價格比原票價低,相關差額將不予退還。旅客需在航班起飛前48小時前進行更改。您可於官網“管理我的定位”改期
- 預訂一經確認,將不允許更改航班的出發地/目的地。只可改期

子爵府

minmin 發表於 20-2-13 21:56
請問你退去邊度的票?
可以退? 只收手續費?

柬埔寨,因航空公司取消原本已訂的回程航班,要提早回港,我申請取消,冇收手續費

侯爵府

我昨天打英文兩次,等十分鐘已經有人接了

子爵府

minmin 發表於 20-2-13 21:56
請問你退去邊度的票?
可以退? 只收手續費?

係官網,冇收手續費

子爵府

sugar0325 發表於 20-2-14 16:32
回覆 Jackbobella 的帖子

您可以係官網ONLINE 問, 都算答得快

我2月底出發 請問是否名古屋目的地,就
(1)取消行程就只可退回機場稅項之類?
(2)俾$580/人可改來回日期?
(3)只限改日期,不能改目的地?
謝謝!

大宅

irhk 發表於 20-2-21 18:28
我2月底出發 請問是否名古屋目的地,就
(2)俾$580/人可改來回日 ...

以下是連日來經HK express FB inbox & 官網online chat 得出的回覆,如有錯漏,請告知

取消行程,不收手續費,只可申請退回香港機場稅項,金額以佢地會計部定出。退回目的地機場稅項要自己去佢提供的link 申請

2)俾$580/人可改來回日期?
每程每位$580, 來回即$580X2, 另加服務費每程(一張訂單)$150, 來回即$150X2

(3)只限改日期,不能改目的地?

經官網入"管理我的訂單" 只可改日期,不能改目的地。 如需更改目的地, 要打去熱線

子爵府

Lmykfg 發表於 20-2-22 21:39
以下是連日來經HK express FB inbox & 官網online chat 得出的回覆,如有錯漏,請告知

(1)取消行程就只可退 ...

唔該哂你詳細解答,謝謝幫忙

大宅

irhk 發表於 20-2-22 22:36
唔該哂你詳細解答,謝謝幫忙

我都想知多d 資料,希望有jm 幫忙更新解答。我訂單入面取消行程呢項係灰左,無得按入去。航班結束是否指回程日?是否現在咩都唔使做?等到出發日都未被取消航班,就回程日期後90日内打熱線申請退税?熱線長期打唔通,電郵唔覆,fb inbox 官式回答,請問仲有咩方法?

子爵府

Lmykfg 發表於 20-2-23 10:14
我都想知多d 資料,希望有jm 幫忙更新解答。我訂單入面取消行程呢項係灰左,無得按入去。航班結束是否指回 ...

我頭先打熱線電話, 等咗2個鐘頭20分鐘, 排到我嘅時候, 冇接通到客服,竟然再由等0分鐘慢慢一路再增加返上去都三十分鐘,我收線,差唔多 三個鐘頭得個吉 。無奈下我都係用返網上客服 ,順便問咗你個問題, 問同答如下,希望幫到你。

子爵府

Lmykfg 發表於 20-2-23 10:14
我都想知多d 資料,希望有jm 幫忙更新解答。我訂單入面取消行程呢項係灰左,無得按入去。航班結束是否指回 ...

問:
幫一位朋友問關於取消行程問題:取消行程,是否回程日後計?90日内?90日後?申請退税;期間不用做任何處理工作?在網上辦理或熱線辦理?沒有取消,no show是否同情況處理?謝謝!

答:
申請退稅最遲航班起飛后90天內申請,是去程和回程noshow即起飛后的時間計算的
如航班起飛前,只是訂單中其中一位乘客需要申請退稅,需致電我們熱線分離訂單再申請退稅。或可於航班起飛後的90天內申請退稅
全部人申請可以在網上自行申請即可,航后90 天內網上申請也可以,無需提前聯絡和什麼手續的

大宅

irhk 發表於 20-2-23 16:38
問:
幫一位朋友問關於取消行程問題:取消行程,是否回程日後計?90日内?90日後?申請退税;期間不用做任 ...

其實我也提問過,只得到官方回覆,笞唔到想問的要點。謝謝你的幫忙, 卒之得到笞案啦!

子爵府

Lmykfg 發表於 20-2-23 22:04
其實我也提問過,只得到官方回覆,笞唔到想問的要點。謝謝你的幫忙, 卒之得到笞案啦!
...

我自己將行程由2月底改到8月下旬,3個人共俾多近5千,好無奈,但比取消只退回稅冇蝕咁多...感覺上

另補充一下:
改機票:每人每程$580+票價差額,網上自己改冇手續費,如經熱線客服改,要另加$110手續費。

大宅

想了解多啲,我睇官網,受影響航班唔係可以免費改一次咩?

首頁

尾頁

跳至