想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

做過婚前檢查,但你有冇check輸卵管呀?
會唔會係輸卵管唔通呀?

大宅

少少唔同 發表於 20-2-6 16:30
同老公新婚1年9個月 由婚前已經想有小朋友
開頭年幾同大家一樣咪順期自然 無咩擔心
依家結左就快2年 自己 ...

我同你好似 年紀同備孕時間差唔多 年紀又差唔多 但check 過老公啲丁丁唔得 所以攪左咁耐都攪唔出啲咩
同期結婚既同事朋友到而家仔都出左世幾個月大勒

已經決定左去台灣做ivf 準備今個月開針 點知而家入唔到境

大宅

結婚後來了一次m,之後中左
可能我地當時兩個都跑步,身體好左

大宅

最近有無做過婦科檢查呀?

複式洋房

我33歲結婚試左2.5年睇左n個中醫check體溫驗排卵mud都做晒都無。之後去西醫check曬所有野我係正常,老公丁丁border line所以去做ivf...打左一輪針取左旦,點知等等下植入中左。你要去做曬所有檢查睇下問題係邊先有用嫁,知道問題先可對正下藥喔。加油(emoji)(emoji)

伯爵府

結婚頭一年未打算立即要BB,結左1年2個月先開始造人,做到第二個cycle就有左第一胎。
第二個cycle剛啱開始用紅D排卵試紙。
大寶3歲5個月時又開始想追二寶,又係追到第二個cycle就中。
我老公都有個朋友結左婚9年都未有BB,話人工受孕之外咩都試過晒,驗身又係驗唔到d咩… 唯一就係佢承認佢太太好喜歡飲凍野,唔知係咪原因。

禁止訪問

子爵府

識我老公個時已經係高齡,拍拖半年結婚,結左婚2個月後有囡囡,雖然我地無特別備孕,但我地生活習慣比較健康,未有小朋友前,我地係經常跑步,一星期3至4次,我地2個都唔飲凍野,通常11點前就瞓。

建議可以先做詳細檢查,再係生活習慣落手,運動、早睡早起,戒凍飲、生冷野。

大宅

31yrs old is still very young! no need to worry la~
I tried 2 years sin bingo~~

子爵府

結婚後第一次無套就中左
但本身amh <2...31歲.....

緣份呢啲話黎就黎...

禁止訪問

男爵府

真正用左9個月,但之前了一年調理身體

禁止訪問

大宅

如果經期同性生活正常,一年九個月雖然唔算唔正常,但都要注意吓,做啲詳細檢查。我三胎分別係試咗8個月至15個月bingo,唔算易中,我有朋友順其自然咗7年先中,已經有計住排卵期同注重養生。亦有朋友check過晒所有嘢冇問題,但係10年都唔中,最後領養。冇絕對,睇吓你哋願意用幾多時間去試。

別墅

試下睇中醫調理下,可能幫到你地

別墅

我26結, 但婚後避孕避足2年, 之後試左3個月就bingo左....
但我bingo 前係完全無介口 狂飲汽水 食生冷野, 亦都無調理身體...
有時心情愈輕鬆 就會愈容易中...

別墅

回覆 少少唔同 的帖子

我32歲結婚,婚後即停避孕藥,無壓力,順其自然,5個月後有左。但BB 而家兩歲,想有第二個,但都未有聲氣。其實你長老都無錯,心理壓力會影響身體荷爾蒙的,好多人一放棄,心情放鬆就即有。你只係31歲,身體check 過無事點會無呢?試下將焦點放係生活其他事上先,BB 好快會搵你!

複式洋房

回覆 少少唔同 的帖子

我最近都係...身邊有朋友遲過我結婚,但最近有咗。我都好登佢開心,但又無意中產生所無形嘅壓力。原本唔急,暫時試咗3個月,都因為咁攪到突然有少少失落。係咁諗自己係咪有咩問題。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至