自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sunnymama2 發表於 20-2-7 09:14
我屋苑群組係!

oh

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

karenlyk 發表於 20-2-7 08:42
佢見唔到我就唔可以講?咩邏輯?
我唔可以發洩情緒?
我有同屋企人講唔通要同你交代?

可以,go ahead plz

珍珠宮

開心吸收勳章

littledot 發表於 20-2-7 08:09
相信水同可樂未必真,但搶米,廁紙同M巾一定係事實囉!

我知搶米,廁紙,m巾是事實,所以我無話她講錯呢幾樣。

公爵府

cloudwingwing 發表於 20-2-7 09:51
我知搶米,廁紙,m巾是事實,所以我無話她講錯呢幾樣。

淨係呢三樣已經夠蠢夠醜了!

大宅

回覆樓主:

制造流言的人一定不會是大媽。FB 同WS 群傳出來。還要是咩媽媽gp。

男爵府

lovedgs 發表於 20-2-7 00:45
搶水我實在不明白,又吾係制水

可能怕東江水被(病毒)污染吧!

(曲)

水晶宮

karenlyk 發表於 20-2-7 08:35
你呢個post出得好 我忍咗好多日
唔明大家讀咁多書一點分析力都無 人云亦云,人 ...

國際大都會,飽讀詩書

但同大6山區耕田果個矛分別

水晶宮

good_pig 發表於 20-2-7 08:07
你知邊個做謠???

想啲人湧出街搶口罩,搶廁紙,密集然後傳開啲病毒,一個中惹開幾百個

ginevra    發表於 20-2-8 12:00
ginevra    發表於 20-2-8 12:00

男爵府

cloudwingwing 發表於 20-2-7 07:45
樓主,你自己都無好好分析,人地send出黎一張放滿水的相,一張放滿可樂的相就話搶。第一,超市大把水。第二 ...

如有分析不周全請見諒,但最重要是呢幫製造恐慌,發放假消息人士。

大宅

VICTLEUNG 發表於 20-2-7 07:29
絕不同意, 一個垃圾政府,責無旁貸,搶的有大部份是公公婆婆,新移民,能在網上寫幾句,學識有幾高,政府 ...

我見到有位香港先生買咗一大袋M巾,見到好多女士OL搶購紙巾,係盲搶炎,唔係老人家,新移民佔多數

男爵府

selinako^^ 發表於 20-2-7 08:31
反宜年紀大既,仲理智過班年青人
我果邊區 急性盲“搶”炎果班,9成係16,17歲頭到30歲中
獨立思想!我話 ...

其實都好多年輕人,中年人去搶購

男爵府

littledot 發表於 20-2-7 08:09
相信水同可樂未必真,但搶米,廁紙同M巾一定係事實囉!

就算水和可樂不是真,但發放呢d恐慌消息用意何在?

大宅

chitchatmommy 發表於 20-2-7 01:07
學樓上JM所講, 如果香港人肯用心用腦思考下, 就唔會暴亂咁多個月啦。
香港有班人易受人鼓動, 人云亦云, 慌 ...

由反國敎開始,漢奸勢力己形成。
再借小販擺賣搞旺角暴動,舊年捉到逃犯條例去搞事,目的係要香港亂,中國亂。
暴動半年過後開始有人清醒,與暴力割蓆,就捉緊疫情,用極端手法,包括推動擺工、散播搖言、恐慌式採購,令市民生活嚴重受影響。
再將所有罪名指向政府。
政府受公眾壓力影響,做事畏首畏尾,林鄭婦人之仁,局長唔係黃就無能。
好認同呢句:立心不良的人,連自己家園都搞,無資格做人,等天收!
還有愚蠢的人,支持罷工救港嗰d,罷工救唔救到香港就唔知,但或多或少,有性命垂危的病人,因罷工導致失救而死亡,就是你們造的罪孽!
真正活生生的人血饅頭!

侯爵府

讓全世界睇清香港人質素是何等低質,還記得日本311,人家面對大災害是如何自律。

男爵府

banbanmm 發表於 20-2-7 01:11
根本由半年前開始,“香港人“呢三個字已經被嚴重侮辱。

香港人呢三個字,代表了低質低樣樣都只怪别人怪政府,傳一下就什麽都搶,不要再笑國内人  

男爵府

可樂糖 發表於 20-2-7 10:48
由反國敎開始,漢奸勢力己形成。
再借小販擺賣搞旺角暴動,舊年捉到逃犯條例去搞事,目的係要香港亂,中國 ...

可能到最後⋯⋯香港受病毒感染死嘅人都唔夠罷工黑護累死嘅人多。
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

作為香港人真係醜!口罩果D野其實外國網站仲有好多貨,只係比人炒高十幾廿倍,我覺得外國人係唔會買,炒野最叻係香港人。
搶到厠紙、大米同M巾,絕對醜出國際。

珍珠宮

VICTLEUNG 發表於 20-2-7 07:29
絕不同意, 一個垃圾政府,責無旁貸,搶的有大部份是公公婆婆,新移民,能在網上寫幾句,學識有幾高,政府 ...

差既一定係人地,永遠唔會係自己

男爵府

回覆樓主:

今早我屋企附近間惠康廁紙仲有貨,頭先有朋友入去已經冇曬貨。幾搶手

男爵府

good_pig 發表於 20-2-7 08:35
剛剛見到,真係屙屎唔出都因為暴徒.....

D暴徒做過咩,大家有目共睹,係不可抹掉的事實。大家正忙於對抗疫情時,他們又做咗甚麼?政府是有它的不足之處,試問hk幾屆特首邊一個不是被人彈劾?我就冇能力去改變,但我可以做好自己,起碼不會添亂。在這困難時刻更應該守望相助。

首頁
34567...9

尾頁

跳至