自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

可樂糖 發表於 20-2-7 10:48
由反國敎開始,漢奸勢力己形成。
再借小販擺賣搞旺角暴動,舊年捉到逃犯條例去搞事,目的係要香港亂,中國 ...

如果大家再不清醒,團結,香港一定被班有心人士拖誇,佢哋完全唔會為大局著想,唔理會社會弱勢社群。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

miffyumiffy 發表於 20-2-7 10:31
想啲人湧出街搶口罩,搶廁紙,密集然後傳開啲病毒,一個中惹開幾百個

所以一定要冷靜

男爵府

回覆樓主:

一個香港阿伯攪到隻日本郵輪六十幾人中召

大宅

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

VICTLEUNG 發表於 20-2-7 07:29
絕不同意, 一個垃圾政府,責無旁貸,搶的有大部份是公公婆婆,新移民,能在網上寫幾句,學識有幾高,政府 ...

咁我識好多後生都話要去搶,只係唔搶咁多啫,三十歲未夠

大宅

snoopy 發表於 20-2-6 23:51
啲人成日笑大陸人落黎香港搶呢樣搶果樣!
今日老公不停收到大陸個邊啲客問、你地香港人攪乜要搶廁紙!醜死 ...

我識嘅大陸媽都有搶厠紙
港媽無人搶

咁啱啫

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

YUKISHING 發表於 20-2-7 10:44
其實都好多年輕人,中年人去搶購

子爵府

金三珣 發表於 20-2-6 23:44
比人插都係咁話,香港人真係好核突,好冇質素,破壞、罷工、盲搶,影衰晒中國人
...

好醜怪,香港人依家去到邊都唔受歡迎,真係衰過大陸人,仲成日大大聲係香港人,我都我唔想認

wcpcelia    發表於 20-2-7 14:34

大宅

YUKISHING 發表於 20-2-6 23:28
最開始搶口罩、到漂白水消毒之類、米食品類、到昨天廁紙和M巾、到今日搶水和汽水……羞家至極。
但宜家d人 ...

疫症完咗之後,香港都無咪得救

子爵府

最開始搶口罩、到漂白水消毒之類、米食品類、到昨天廁紙和M巾、到今日搶水和汽水……羞家至極。
但宜家d人 ...

其實真心唔明,可能大家真係好驚而去搶,但新聞巳經講左係假消息,但d人好似聾左盲左咁仲要繼續搶?唔信新聞但就信由不知名人仕喺網上轉發而又冇經証實既消息,我真正感受到網絡既威力

子爵府

YUKISHING 發表於 20-2-7 00:04
今次真係『威』喇!

點止今次

珍珠宮

但宜家d人 ...

想知點解?咪就係大家唔再相信呢個政府囉!

知道消息係假又如何?你笑人搶自己唔去搶,結果當自己有需要時,原來有$係買唔到架!

當全世界的政府進步緊嘅同時,我只看到香港政府係最無能的一個!

翡翠宮

金三珣 發表於 20-2-6 23:44
比人插都係咁話,香港人真係好核突,好冇質素,破壞、罷工、盲搶,影衰晒中國人
...

x2

珍珠宮

Sebastian@ 發表於 20-2-7 12:35
一個香港阿伯攪到隻日本郵輪六十幾人中召

似足沙士嗰位

翡翠宮

Hehemum 發表於 20-2-7 12:49
好醜怪,香港人依家去到邊都唔受歡迎,真係衰過大陸人,仲成日大大聲係香港人,我都我唔想認
...

agree

男爵府

回覆樓主:

個班人特登攪到班老人家去搶。目的都係想攪到班老人家都轉軚去反政府。不知所謂。

珍珠宮

Azicy1212 發表於 20-2-7 13:28
個班人特登攪到班老人家去搶。目的都係想攪到班老人家都轉軚去反政府。不知所謂。
...

果班人,買咗好多口罩,攪到香港仲更加短缺,等報應!

男爵府

忌廉寶寶 發表於 20-2-7 13:00
其實真心唔明,可能大家真係好驚而去搶,但新聞巳經講左係假消息,但d人好似聾左盲左咁仲要繼續搶?唔信新 ...

佢地係唔會相信新聞,唔會相信政府,因為是政府搞成咁lor。

男爵府

小星星1 發表於 20-2-7 13:24
想知點解?咪就係大家唔再相信呢個政府囉!

知道消息係假又如何?你笑人搶自己唔去搶,結果當自己有需要 ...

香港政府如果強硬d就唔會有今日,唔會下下被人反對,被人牽住鼻子走。

珍珠宮

YUKISHING 發表於 20-2-7 15:04
香港政府如果強硬d就唔會有今日,唔會下下被人反對,被人牽住鼻子走。
...

就是佢太多次唧牙膏咁,令人覺得佢好似在玩耍咁,又樣樣後知後覺,死未

男爵府

Azicy1212 發表於 20-2-7 13:28
...

未係lor!昨天早上係藥房先見一個老人家話幫子女排隊買廁紙之類。我係鋪頭經過,聽到開鋪人同前面排隊人說,今日廁紙,口罩,漂白水,滴露都冇貨。咁我好心同後面的人講今日呢d冇貨來,唔洗排喇!但冇人信

首頁
45678...9

尾頁

跳至