自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

伯爵府

一罐可樂 發表於 20-2-8 03:16
係呀, 所以就算戴左都唔會去人多既地方

唔該晒, 等我找下可以點買先

一罐可樂    發表於 20-2-8 03:30

男爵府

我用咗Fedex,星期四寄出,屋企人星期一收到。

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

歐買尬 發表於 20-2-7 09:47
千祈唔好用usps
美國呢邊好慢
去到香港又無人派件

我用過usps
到香港轉左fedex送貨
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好貴,頭先出去食嘢
隔離枱話寄2盒要成$100美金

我親戚寄就$68美金2盒

我地尋日收到6盒外科手術口罩
$7 美金一盒

寄返黎香港真係堅貴

珍珠宮

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Vpoonjk 發表於 20-2-8 05:10
我用咗Fedex,星期四寄出,屋企人星期一收到。

屋企人星期一用UPS由加拿大寄,我星期五收到,嚟到香港轉咗Fedex 送

珍珠宮

2020勳章

jc2001 發表於 20-2-7 15:13
大家有無聽過由美國寄黎口罩比海關扣起咗? 我只係喺FB見到有人咁講,想知道有無人有咁既情況。因為我朋友會 ...

唔會啦,我收過無問題,美國比出香港比入
唯一令人覺得被扣應該係因為經EMS派貨,因為郵局過年後遲開同唔係日日開(呢度JM講),所以好多件同貨遲遲未派,或會令大家有錯覺
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

珍珠宮

2020勳章

jc2001 發表於 20-2-7 15:43
初頭佢話用DHL,我唔想,因我比運費,太貴了。我叫佢用EMS,但佢仲未寄,所以我喺度問吓大家先。 ...

如果你用EMS咁要有心理準備要等了又等
貴但快、平但慢,真係悉隨尊便
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

珍珠宮

2020勳章

歐買尬 發表於 20-2-7 22:46
我31號寄 依家先見到到咗東京
急死人
另一件都係31寄加拿大 今日先到

大家參考下,USPS流程

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

一罐可樂 發表於 20-2-7 20:24
我 Ebay order足足碌左7 日, 今日至見佢到左US Global Shipping Center,
可能慣左順豐快, 真係等到發呆:i ...

我情況同你差唔多,話Feb 21號到,唔明為何fedex都要咁耐

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Sweetheartb

大宅

ferrari2007 發表於 20-2-8 08:42
大家參考下,USPS流程

所以你呢箱派到未?
返到香港又一關 唔知幾時會復工

珍珠宮

2020勳章

歐買尬 發表於 20-2-8 10:54
所以你呢箱派到未?
返到香港又一關 唔知幾時會復工

未,琴日見update,估佢最快下星期先派到,或者可能再遲啲,無計,口罩都夠用,可以等

大宅

ferrari2007 發表於 20-2-8 11:55
未,琴日見update,估佢最快下星期先派到,或者可能再遲啲,無計,口罩都夠用,可以等
...

我嗰箱都係今日到港
唔知可唔可以要香港屋企人去郵局取
唔駛等派件

大宅

sharonhwyc 發表於 20-2-8 06:16
我用過usps
到香港轉左fedex送貨

麻煩指教一下,點樣可以用美國郵局寄,到咗香港改用FedEx寄件?原來可以咁樣做,完全唔知道⋯ 咁樣係唔係平好多?
之前我問過,FedEx話唔會派本地香港貨件⋯

珍珠宮

2020勳章

歐買尬 發表於 20-2-8 12:33

我嗰箱都係今日到港

我諗難,仲邊夠人手分配做其他嘢,你可以問下再share比大家

公爵府

angel-papa 發表於 20-2-6 23:57
成日聽到好似話寄口罩回香港,好麻煩咁⋯ 如果搵到朋友喺美國買口罩,要寄返嚟香港應該要點樣寄? 郵局可以 ...

美國好似用fedex最好拆晒盒平點。但早輪有朋支發了幾百過運費hk$1200

子爵府

2020勳章

jc2001 發表於 20-2-7 15:13
大家有無聽過由美國寄黎口罩比海關扣起咗? 我只係喺FB見到有人咁講,想知道有無人有咁既情況。因為我朋友會 ...

無喎,家人星期三寄UPS特快,寫明係口罩,我星期五收倒,寄公司地址,係UPS職員送貨!

子爵府

2020勳章

$7 美金一盒 在那兒買, 我托人買佢話無得賣.

男爵府

大廚勳章 hashtag影視迷勳章

rayrayus 發表於 20-2-7 05:08
我寄usps 10 盒用左差不多$70,屋企人係咁問到未,tracking shows 2/2 離開左加州就冇更新﹛我覺得主要係HK ...

Same here. Departed on 2/2, then no more update. I believe it is in backlog in HK.

水晶宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yanbb12 發表於 20-2-8 15:58
Same here. Departed on 2/2, then no more update. I believe it is in backlog in HK.

同你一樣睇法,你睇另一JM post 香港自己本地寄口罩都用左8日,我諗係香港郵政問題多過美國,美國呢排又冇咩federal holiday,反而香港郵政新年加Corona 停工左一排,要處理各地排山倒海咁的物資應該要d時間,急都冇咩辦法

大宅

KSY 發表於 20-2-7 18:36
我朋友31/1係美國經usps(掛號郵費差不多us$80)寄口罩俾我,我check到份件5/2已經離開左香港機場,但到今 ...

想問下派左件未?

首頁
34567...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊