自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

bero 發表於 20-2-7 10:15
我都托了親戚係美國寄來未收倒, 如果UPS收150美金13盒, 即每盒口罩加多90元左右, 算OK啦, 起碼唔係四圍撲.
...

係呀,除開每盒連運費約HKD150,係貴不過正貨,有功效用得安心~想再訂都已經冇貨喇
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

珍珠宮

angel-papa 發表於 20-2-7 10:29
即係用FedEx可能會平啲 佢係唔係都有註明是口罩呢?有冇拆盒包裝?還是連埋紙盒一齊寄都OK? :qu ...

原箱包裝,箱面附lnvoice,無問題的,美國可出香港可入
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

男爵府

angel-papa 發表於 20-2-6 23:57
成日聽到好似話寄口罩回香港,好麻煩咁⋯ 如果搵到朋友喺美國買口罩,要寄返嚟香港應該要點樣寄? 郵局可以 ...

親戚係加拿大用dhl寄十盒口罩97加紙,第二次寄二十盒口罩14x加紙。原本話差唔多一星期先收到,最後兩日就收到貨。佢去過郵局問價錢仲貴過dhl, 而且仲話唔知幾時收到

珍珠宮

歐買尬 發表於 20-2-7 09:47
千祈唔好用usps
美國呢邊好慢
去到香港又無人派件

唉~Shipper揀,係平一半運費,但又唔知呢間內陸野原來咁鬼渣

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 angel-papa 的帖子

DHL/fedex 寄來公司地址收 (我妹在加拿大寄出)
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

珍珠宮

回覆樓主:

USPS應該最終會經EMS派件,因為我喺EMS都check到佢~咁即係仲要繼續等

大宅

coolman008 發表於 20-2-7 10:18
我想問下是否照寫口罩就可以?Thx

係照寫囗罩

珍珠宮

angel-papa 發表於 20-2-7 10:30
是否用郵局寄呢?註明是口罩? Thanks!

她話用空郵,她在盒上注明寫口罩,但我99怕比人偷

大宅

其實係咪最好用DHL寄?

大宅

angel-papa 發表於 20-2-7 10:29
即係用FedEx可能會平啲 佢係唔係都有註明是口罩呢?有冇拆盒包裝?還是連埋紙盒一齊寄都OK? :qu ...

其實我都無理邊個方法平D,香港家人急需囗罩,所以用最快方法寄去香港。
寫明係囗罩咁寄就得,而我將兩盒口罩窒落一盒,慳番D位,運費就可以平些。

水晶宮

回覆樓主:

泰國寄EMS, 10盒1380 thb.
為返每盒成本$128. 可接受個價,但唔知要等幾耐先收到。

水晶宮

FUNGSN 發表於 20-2-7 00:58
有機會滯曬響香港,郵局有過萬件件未派,郵差唔係每日返工。usps本來話3/2到,麻煩你收到回覆後通知我一聲 ...

唔係過萬,係十萬件

大宅

回覆樓主:

我親戚琴日用fedex係泰國寄左5packs口罩比我,拆左盒,今日已經收到!

大宅

大家有無聽過由美國寄黎口罩比海關扣起咗? 我只係喺FB見到有人咁講,想知道有無人有咁既情況。因為我朋友會喺呢兩日由美國寄黎比我,我有啲擔心

大宅

jc2001 發表於 20-2-7 15:13
大家有無聽過由美國寄黎口罩比海關扣起咗? 我只係喺FB見到有人咁講,想知道有無人有咁既情況。因為我朋友會 ...
我都等緊朋友寄。你用fedex定其他?收到報下料

大宅

初頭佢話用DHL,我唔想,因我比運費,太貴了。我叫佢用EMS,但佢仲未寄,所以我喺度問吓大家先。

伯爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jc2001 發表於 20-2-7 15:13
大家有無聽過由美國寄黎口罩比海關扣起咗? 我只係喺FB見到有人咁講,想知道有無人有咁既情況。因為我朋友會 ...

你寄去邊度先?直接寄返香港完全冇問題,寄返大陸就可能扣關,一班喺外國住嘅大陸網友自己講嘅,不過唔係份份件都扣關,有啲係順利送到收件人手上

大宅

happywindy 發表於 20-2-7 16:40
你寄去邊度先?直接寄返香港完全冇問題,寄返大陸就可能扣關,一班喺外國住嘅大陸網友自己講嘅,不過唔係份份 ...

寄返黎香港

子爵府

醒目開學勳章

angel-papa 發表於 20-2-6 23:57
成日聽到好似話寄口罩回香港,好麻煩咁⋯ 如果搵到朋友喺美國買口罩,要寄返嚟香港應該要點樣寄? 郵局可以 ...

美國口罩都告急, 我有親友係美國都搶口罩。 美國流感超利害。 死了成萬人。

伯爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jc2001 發表於 20-2-7 17:09
寄返黎香港

咁冇問題

首頁
12345...11

尾頁

跳至