時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

kk1979 發表於 20-2-7 10:56
就係因為你地呢班支持既人宜家好好彩無病無痛, 咪可以大條道理!

就係你呢啲自私自利嘅人唔支持封關,宜家係講緊香港7百幾萬人口,唔止淨係醫院裏面嘅病人!你唔好斷章取義

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

cbeyond 發表於 20-2-7 10:15
絕對支持秋後算帳, 炒晒黑返

x 1000000000000000000
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

kk80400 發表於 20-2-7 10:26

我淨係知道 醫護人員嘅天職就係救人

曱甴黑護之前警察受傷入院、警察都受到不公平對待~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我淨係知眼前就係有好多病人冇醫護醫,而嗰幾千人就日日喺度排隊等簽名去爭取d未發生嘅嘢,面前有事唔去做,擔心將來嘅事,又成日話有同事講唔夠保護,但又冇一個走出嚟話:我係邊邊個部門,又一次中大女,即係個fd個fd話

子爵府

yoheymen 發表於 20-2-7 11:52
就係你呢啲自私自利嘅人唔支持封關,宜家係講緊香港7百幾萬人口,唔止淨係醫院裏面嘅病人!你唔好斷章取義 ...
咁我支持你快D試下入院體驗下做中風病人.無人換片個PAT PAT UP條片UP到流晒血..睇下你仲支唔支持.

家陣佢地唔係無出糧架. 係袋住人工曠工呀
有好多盡忠職守安守本份的醫護宜家係醫院捱到一日都去唔到一次洗手間呀
自私..你地支持果班黑護就係自私啦..將自己既快樂建築係別人痛苦身上.

你有病都想有人醫啦. 唔好講到自己咁清高, 最自私係呢班無知既人, 我最希望你呢D自私既人快D中招入去無人幫你醫....

別墅

cbeyond 發表於 20-2-7 10:15
絕對支持秋後算帳, 炒晒黑返

絕對贊成,無心做醫護,咪害人呀

男爵府

yoheymen 發表於 20-2-7 10:17
事實係醫護罷工後先封關! 見機行事?太遲吧!

依家政府無全封關, 所以佢地應該集體辭職!

大宅

電腦部員工係到鬧每日只得一件保護衣,每日一個眼罩。下?電腦部佢知條鐵嗎?佢識醫人嗎?好似實地醫人咁,假腥腥

子爵府

Nrsy 發表於 20-2-7 12:03
電腦部員工係到鬧每日只得一件保護衣,每日一個眼罩。下?電腦部佢知條鐵嗎?佢識醫人嗎?好似實地醫人咁, ...

首先炒咗個電腦部佢就最正確。 因為佢哋坐Office,使乜罷工(曠工)! 再加上電腦部一定有用到醫管局內部郵件攪文宣煽動他人罷工。 第一時間炒咗個罷工的工會主席。再同班黑護講,如今日唔復工, 即炒無補水, 連長俸都無埋。 睇吓班醫護仲返唔返工。

男爵府

yoheymen 發表於 20-2-7 11:52
就係你呢啲自私自利嘅人唔支持封關,宜家係講緊香港7百幾萬人口,唔止淨係醫院裏面嘅病人!你唔好斷章取義 ...

如果要求封關, 呢d工作應該係議員同政府傾, 而唔係應該由個IT 人組工會去罷工作要脅!

依家知道失去民心又改策略, 無恥至極!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

kk1979 發表於 20-2-7 12:10
首先炒咗個電腦部佢就最正確。 因為佢哋坐Office,使乜罷工(曠工)! 再加上電腦部一定有用到醫管局內部郵 ...

醫管局無長俸的

男爵府

我覺得應該停罷工了。而家防疫操施已到位。

子爵府

唔秋後算帳就等於縱容,第日動不動就罷工,醫管局管理層三思!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

咁依加有冇任何一個醫護有感染?

男爵府

我唔支持罷工,但我認識的罷工醫護平時算是俾心機工作。這次是被背後勢力利用,被毒媒洗腦做出不理智的行為,有點為他們難過

大宅

yoheymen 發表於 20-2-7 10:44
Support 罷工封關

大宅

kk1979 發表於 20-2-7 12:10
首先炒咗個電腦部佢就最正確。 因為佢哋坐Office,使乜罷工(曠工)! 再加上電腦部一定有用到醫管局內部郵 ...

國泰都係炒罷工主席,做得非常好,之後每星期炒幾個再炒埋飛機豪,全部收晒聲

男爵府

曱甴同黑護都係人渣垃圾,幾多病人死係呢班人渣手上,D人渣遲早有報應,成班都係唔死都冇用的廢物:

男爵府

回覆樓主:

呢五日冇咗佢哋醫院都仲頂得住,證明佢哋係多餘

男爵府

怕受感染我明白
每個人都可以有自己既決定
冇話做醫護就預咗條路係咁
但當你選擇放下工作離棄病人
離棄同你出生入死既同事
到有日重返工作崗位時
如果係我......我真係冇乜面目去面對身邊同事
直到呢一刻仍然有好多唔選擇罷工既醫護...咁又點解呢?佢地唔通唔怕死?唔怕受感染?假使呢個困難時期從未有罷工事情,全體醫護齊心抗疫....
到疫情過去既時候,所有香港人一定衷心感謝你地每一位!因為你幫既....唔係政府,而係全香港所有市民!
向仍然緊守崗位既醫護致敬

首頁

尾頁

跳至