自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

複式洋房

Charlotte_mom 發表於 20-2-7 16:49
3月頭book左旅行
都預左唔去架喇,但一路唸住等下先
頭先的起心肝打去hotels.com,取消了酒店(本來係不可 ...

請問點解酒店有得退呢?因為18 Feb要去沖繩 想取消

伯爵府

虎到金來勳章

Wasabi_Wasabi 發表於 20-2-7 23:11
謝謝資訊,我4月頭出發。

頭先打去Expedia問,等成接近2小時,終於有人聽電話。

你遲啲先決定啦國泰改機票只出到2月,遲啲有3-4月既安排先決定都未遲,我都係4月頭東京有得改我都會改.
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

公爵府

回覆樓主:

del

伯爵府

小星星1 發表於 20-2-7 20:57
我寫幾行字 email , 即刻夜晚打比我 say sorry 兼全退(non refundable )

請問,打了幾行email是講什麼呢?方便教我嗎?
3月頭已經給曬全費酒店,是不得退款的。拿返小小都好呀!謝謝!

大宅

Tabo63 發表於 20-2-7 17:40
快運話取消大阪3月機,可以安排改期,但無退錢。

都係3月初大阪,但今日 check 過香港快運話班機冇取消到

大宅

回覆 Charlotte_mom 的帖子

機票可能未必有得退,不過睇你去咩地方,如果有d減航班 嘅地方應該可以退呱

珍珠宮

20091 發表於 20-2-8 01:11
請問,打了幾行email是講什麼呢?方便教我嗎?
3月頭已經給曬全費酒店,是不得退款的。拿返小小都好呀!謝 ...

我一唓PM 你

男爵府

請問明天去星加坡有冇問题?

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

小星星1 發表於 20-2-8 08:12
我一唓PM 你

可否pm 埋我呀?我買左4月大阪,執返少少都無咁傷丫,唔該晒。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

特務A 發表於 20-2-8 01:35
都係3月初大阪,但今日 check 過香港快運話班機冇取消到
佢 fb 寫 2月8-3/26,部份取消,可能要問先知,吾係全部。

男爵府

newcook 發表於 20-2-7 23:28
邊間

新華

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

bbc2018 發表於 20-2-8 00:14
咁國泰手續費50%是幾多?睇唔到機票票價邊一部分是手續費

我在國泰官網訂4月頭去東京,不是只是去到2月 ...

Cx應該未安排到4月出發,而家公佈係31/3前出發,就可免費改一次期(但取消就要按機票條件收費)
再等等吧

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

carolrush 發表於 20-2-8 00:43
請問點解酒店有得退呢?因為18 Feb要去沖繩 想取消

因為按條件,其實係唔俾改唔俾取消的
但而家情況,可以試下傾,講真你香港飛去人地酒店,人地都驚呀
你問返你book果個機構(酒店又好,agent網站又好),解釋返為大家安全,你真係好想cancel,叫佢問下可唔可以免費取消
得就最好,如果佢話酒店唔肯,你試下直接email酒店問多一次。如果酒店肯,你就再同agent傾

祝成功

王國長老

我係咁寫俾酒店 (雖然佢答話叫我聯絡返agent)

Dear Sir,

We have booked a room at your hotel via Hotels.com:
確認號及入住日期

Due to current coronavirus situation, we have decided to cancel our trip. We’re from Hong Kong and we’re still well. But we believe we have a responsibility to stop spreading the disease by reducing non-urgent travelling.

We understand currently we are not banned from going to Bangkok so naturally the booking is non-refundable and non-canacllable. But if you kindly agree for us to cancel the booking, we’ll work with Hotels.com for the paperwork.

Thank you so much for your kind consideration and hope you are all well and healthy.

Regards,

王國長老

mln 發表於 20-2-8 00:21
做得好好,這是對的決定

成日都話羊群效應,咁我都帶領大家羊群一下,快快取消不必要旅行

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-2-8 12:36
Cx應該未安排到4月出發,而家公佈係31/3前出發,就可免費改一次期(但取消就要按機票條件收費)
再等等吧
...

Thanks

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-2-8 12:48
我係咁寫俾酒店 (雖然佢答話叫我聯絡返agent)

Dear Sir,

我一向都是透過Hotels.com 訂酒店,今次4月頭東京是不可取消,到時都要自己contact 酒店

好在暑假我book 咗可以取消,飛機見航空公司最近安排是免費取消到3月,我都安心些,現在惟有等佢宣佈

王國長老

bbc2018 發表於 20-2-8 12:57
我一向都是透過Hotels.com 訂酒店,今次4月頭東京是不可取消,到時都要自己contact 酒店

好在暑假我book ...

可試下問hotels.com
我3月頭,就好順利咁cancel同refund到,太好了執返好幾千

男爵府

bhamcy 發表於 20-2-7 18:15
我試過agoda訂酒店,不可退款的,後來直接跟酒店說,佢肯退俾我

情問你點同酒店講?

首頁
34567...13

尾頁

跳至