單親天地

跳至

首頁

尾頁

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
crystal媽咪 發表於 20-2-9 22:00
努力,係複雜,只要兩人信念相近、堅定,共同解決問題

多謝你,我會努力去珍惜呢段感情,因為學你話齋,找到一個信念相近的人,確實不容易,經過今晚之後,我更加堅定我嘅方向,我在BK內承諾我絕對唔會辜負呢一段感情,希望所有問題會迎刃而解。

crystal媽咪    發表於 7 天前

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
慢慢來, 應該相處得來的

洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
2valentina 發表於 20-2-11 01:09
慢慢來, 應該相處得來的

最緊要係兩個人多啲溝通,我覺得所有人相處都係需要磨合,不論親人、情人、朋友,只要互相尊重、忍讓、為對方設想,大家的關係一定會更加好嘅

洋房

發表於 前天 00:17 |顯示全部帖子
syajak 發表於 20-2-13 12:57
最緊要係兩個人多啲溝通,我覺得所有人相處都係需要磨合,不論親人、情人、朋友,只要互相尊重、忍讓、為 ...

你可以看看今晚85港式婚姻,其中訪問了一個家庭是再婚,有提及小朋友在再婚家庭的想法,或者讓你有更多啟發。

其實這個年紀的小朋友很容易鬧交,打交,但轉頭有好返無事,相信這是學習過程,我家兩個小朋友也是這樣,他們的關係時好時壞,好似過山車咁,只要你給他們時間倍伴和愛,他們是感受到的。

洋房

發表於 昨天 12:12 |顯示全部帖子
koalay 發表於 20-2-15 00:17
你可以看看今晚85港式婚姻,其中訪問了一個家庭是再婚,有提及小朋友在再婚家庭的想法,或者讓你有更多啟 ...

謝謝你Koalay,我當然明白小朋友因為心智未成熟,所以常常做出一些令人憂慮嘅事,而且我哋仲要有4個,我見到佢哋以哥哥、細佬相稱,我聽到都非常滿足,但之後見到佢哋爭吵,我的心又不是味兒,但回想,小時候,我們三兄弟姊妹也有這樣情況出現,一時糖黐豆、一時水溝油,我知道感情是這樣建立的,我希望小朋友不是我和伴侶之間的絆腳石,反而我倆關係之中的一道橋樑,有了這些小朋友,可以令我們生活更加多姿多彩。(之前的,你收到,希望妳也收到這個訊息)

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊