時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

圓圈加一點 發表於 20-2-9 23:56
一哥?曾經囉
好明顯知道自己地位不保,
諗住發難勉回當年勇。

中國而宜係强大左,但唔係最强大,係好多領域上仲有直追空間係事實,西方制度係其可取之處都係唔可以否認嘅,但將唔同水平嘅發展黎作比較加以惡意評擊漫罵就唔公平。

大宅

Jameskey 發表於 20-2-10 00:17
中國而宜係强大左,但唔係最强大,係好多領域上仲有直追空間係事實,西方制度係其可取之處都係唔可以否認 ...

咁我都唔會話中國係最強,
只係70年,就已經去到今時今日咁。
難怪老尾咁想鏟除中國
但用埋呢啲下三流手段
最可恥係班死漢奸

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

圓圈加一點 發表於 20-2-10 00:02
係,當年真係好震撼。
最震撼係之後發現原來係自編自導自演,好心寒。
為左利益,為左錢,

連自己國民嘅命都可以唔要去成全佢地政治目的!真係好賤!唔知尾國公民有乜感受?!只要有尾國在世,真係唔會有世界和平!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

TAKTAKB 發表於 20-2-8 15:18
武肺的發生傳緊系老尾的惡行,2019.10.系武漢舉行左世界軍人運動會,老尾派出200幾軍人出席,但O個'獎(尾國 ...

我有睇那段揣測文。老實,就算屬實,老尾賤格等天收的同時,阿爺的地方官也難辭其咎,有人一早已見唔對路郤滙報中央預防。
明顯地依家老尾玩的戰爭先進哂,主力已不在用血肉打杖,將來戰爭,一定係係財經、網絡、思想、细菌化學、太空。。。雖則阿爺想強亦不是想威脅別國,但別國不是這樣想,所以不學攻,也得學防。
不論今次是否陰謀,阿爺應上了一堂,打高階杖靠呢班地方官C梗,學防守先要找班醒d嘅地方官,否則大開中門又唔識保護自己,強也強不了。

大宅

sandra28 發表於 20-2-10 01:55
連自己國民嘅命都可以唔要去成全佢地政治目的!真係好賤!唔知尾國公民有乜感受?!只要有尾國在世,真係 ...

無錯,你睇佢周圍搞事就知
Youtube好多片講關係911架,
好多都係美國人拍,有時間可以去睇睇。
想世界和平,要去老尾,但實在唔想打仗,因為士兵,百姓係無辜既,但都好想俾老尾恰既國家可以聯手對付老尾,可能係經濟上,金融方面。好似「去尾元化」,等老尾受下教訓之餘,全世界唔洗再下下睇佢面色

別墅

回覆 TAKTAKB 的帖子

實在太多巧合,當年SARS又是在年尾發生,之後2003便用一包洗衣粉為由對伊拉克發動戰爭,令多少人家破人亡,今天武漢肺炎美國又是想對伊朗開戰

伯爵府

TAKTAKB 發表於 20-2-8 15:18
武肺的發生傳緊系老尾的惡行,2019.10.系武漢舉行左世界軍人運動會,老尾派出200幾軍人出席,但O個'獎(尾國 ...

子爵府

LokYauYau 發表於 20-2-10 01:59
我有睇那段揣測文。老實,就算屬實,老尾賤格等天收的同時,阿爺的地方官也難辭其咎,有人一早已見唔對路 ...

我諗要比多10-20年,中國新一代上場先可以洗除舊一輩嘅惡習,增加透明度。現時的中國就好似一隻剛成長的獅子,經過時間歷練,將會成為雄獅,令尾國佬腳震

子爵府

c9709394 發表於 20-2-10 08:06
回覆 TAKTAKB 的帖子

實在太多巧合,當年SARS又是在年尾發生,之後2003便用一包洗衣粉為由對伊拉克發動戰 ...

https://youtu.be/ow-TSWv7DuU
2011已經想帶病毒入中國

伯爵府

謙仔媽咪 發表於 20-2-10 09:35
我諗要比多10-20年,中國新一代上場先可以洗除舊一輩嘅惡習,增加透明度。現時的中國就好似一隻剛成長的獅 ...

所以中國必須要強大起來
中國人必須要團結起來

但而家香港果班無良知的畜牲,吾認自己系中國人 仲倒戈對抗自己國家 呢班畜牲幾時醒

子爵府

TAKTAKB 發表於 20-2-10 11:45
所以中國必須要強大起來
中國人必須要團結起來

可能到死都唔會醒 正如鴉片戰爭時,清政府銷煙都比人反對,認為外國輸入嘅福壽膏係好嘢,政府唔應該禁,執迷不悔 就讓時間做見證吧

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

唔信

男爵府

稱肺炎為美武器 內蒙漢造謠被拘

【明報專訊】上月26日,內蒙通遼市科左後旗朝魯吐鎮居民滿×在「快手」APP發表名為「經典話題:不聽的後悔一輩子」的短視頻,稱「現在的新型冠狀病毒引起的肺炎,是美國向中國使用病毒基因武器造成的」。該視頻在快手的播放量達到近1.4萬次。當地警介入調查後,滿×對自己發布虛假信息供認不諱。科左後旗公安局日前給予滿×行政拘留10日處罰,並罰款500元人民幣。有律師表示,在疫情防控期間,任何組織和個人製造和故意傳播謠言將可能處以10日以下拘留;構成犯罪的,將最高判處7年以下的有期徒刑。

https://news.mingpao.com/pns/%e4 ... 0%e8%a2%ab%e6%8b%98

首頁

尾頁

跳至