在職全職

跳至
[在職媽媽] 要唔要繼續搵工

首頁

尾頁

別墅

之前停工全職湊兩個小朋友,已經一年,舊年底開始搵工,有見過一d agent,諗住過完年opennings會多d.結果。。。
而家唔知要唔要繼續搵,如果無搵,驚拖下拖下停工兩年,就更加難搵。如果繼續搵,搵到要返工,傳染風險大左,又冇得陪小朋友係屋企。

別墅

2020勳章

woodyniu 發表於 20-2-8 17:19
之前停工全職湊兩個小朋友,已經一年,舊年底開始搵工,有見過一d agent,諗住過完年opennings會多d.結果。 ...

如你情況差唔多,等埋工人嚟就開始搵,但宜家呢個環境睇怕好難搵到啱心水,我由大肚後全職湊大仔到宜家幾個月無做野,我唔想停一年。

大宅

2020勳章

湊小朋友僱主都會明白嘅, 或者過2個月看看情況如何先, 宜家都少openings

別墅

我捨不得你 發表於 20-2-9 01:24
如你情況差唔多,等埋工人嚟就開始搵,但宜家呢個環境睇怕好難搵到啱心水,我由大肚後全職湊大仔到宜家幾 ...

係啊,睇怕經濟有排差,我已經停工一年多了

別墅

baby_CH 發表於 20-2-9 10:21
湊小朋友僱主都會明白嘅, 或者過2個月看看情況如何先, 宜家都少openings

真係好少,一路睇下睇下吧(emoji)

別墅

2020勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
woodyniu 發表於 20-2-10 23:30
係啊,睇怕經濟有排差,我已經停工一年多了

出面真係好差,我身邊d朋友都揾左成半年,加油啦

大宅

2020勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
woodyniu 發表於 20-2-10 23:31
真係好少,一路睇下睇下吧(emoji)

加油 我都唔敢輕舉妄動住

別墅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
保險經紀大把請人,我地公司都係,睇你有冇興趣,試下無妨

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊