6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb8個幾月,最近都哦D好乾燥的便便出黎,每次得果一粒仔,有事一日哦3-4次,每次得一粒,究竟有咩方法?已經飲好多水,益生菌有用嗎?邊隻好

別墅

2020勳章

飲多D水,同時要睇下係咪奶粉唔岩佢,
我個個飲ENFINITAS,加左益菌素,同時我有磨爛生果佢食,
冇乜便便問題

別墅

Ting0523 發表於 20-2-8 18:05
bb8個幾月,最近都哦D好乾燥的便便出黎,每次得果一粒仔,有事一日哦3-4次,每次得一粒,究竟有咩方法?已 ...

你試下買開奶茶,我間唔時飲下,大便好正常唔硬好濕潤

別墅

Pinki.chan 發表於 20-2-10 01:02
你試下買開奶茶,我間唔時飲下,大便好正常唔硬好濕潤

我都試左1日開奶茶,第二日就哦左好多正常便便

複式洋房

Ting0523 發表於 20-2-8 18:05
bb8個幾月,最近都哦D好乾燥的便便出黎,每次得果一粒仔,有事一日哦3-4次,每次得一粒,究竟有咩方法?已 ...

試下飲多啲水,得閒同佢按多啲肚仔,我嗰嗰半歲度人奶轉奶粉時都係咁,前後試左幾隻,最後試左美素ok,不過bb都要時間適應先知道邊樣對佢最好

複式洋房

回覆 Ting0523 的帖子

會唔會係你加固左纖維吸收得唔夠 所以啲便便比較硬我個仔6個加固同埋飲美素2號 佢入面有益生纖維係幫腸道益生菌提供養分可以促進腸道健康 所以我個仔基本上日日都有正常便便

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 Ting0523 的帖子

你可以睇下奶粉同BB腸胃夾唔夾!可以留意下d奶 粉本身有無益身菌,咁d 便便會柔軟d!
我B就飲美素佳兒2號,因為有益身菌,d便便都好正常

複式洋房

2020勳章

熱氣的最常表現,可能奶粉比較熱氣。我自己用燈芯花煲水再冲奶粉卑bb飲。每星期一次或兩次。其次選擇適合的奶粉也是比較重要的。可選擇美素佳兒奶粉,沒有那麼熱氣。

大宅

回覆樓主:

平時下午茶有無比d生果啊?比咗會屙得好d

別墅

BK Milk勳章 畀面勳章

便便硬嘅原因大多數都係因為加固後纖維唔夠或者係可能係奶粉益生菌唔夠,
我個女食開美素,佢平均一日都有一次便便見佢又唔會話屙得太辛苦,我貪佢奶粉入面有益生菌可以幫助便便暢通,你都可以考慮下。

複式洋房

加固後係難痾啲,試下飲多水係餐與餐之間飲水。我仔飲美素佳兒金裝1號同奶米糊,我仔便便都唔會硬

男爵府

咁啱個個都係美素

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊