自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

E

伯爵府

牛年勳章

我都好想知!如果ok,轉下來用。

別墅

我都想知呀,我而家捱緊貴網呀!

男爵府

我都想知呀, 想問一下係咪二部電腦一齊用都係收一個費用呢?

別墅

原帖由 ERICBB 於 09-5-22 21:31 發表
我都想知呀, 想問一下係咪二部電腦一齊用都係收一個費用呢?

佢個意思係話一部機可俾四部腦同時上網...應該係一個收費..
我聽日的起心肝打去問下先

大宅

E

We

大宅

係咪村屋都用到, 我俾netvigator食住咁耐, 好想轉.

伯爵府

牛年勳章

原帖由 鑰匙 於 09-5-22 22:58 發表
係咪村屋都用到, 我俾netvigator食住咁耐, 好想轉.

Me too!我用緊$212,一人一寬頻。
但我細佬話smartone會慢喎!(但佢都未用過,其實佢唔想我轉,佢逼我用呢個paln架,因為佢要打機!)

男爵府

我前日問過. 佢話要信用卡轉帳, 如果唔係就要比$1200按金, 仲要唔係o係頭個幾個月扣番. 係你一路咁用, 佢就一直keep到你唔用既時候先退番比你. 咁即係起瑪hold你2年. 但用信用卡, 點知佢會唔會亂咁收費?

大宅

原帖由 鑰匙 於 09-5-22 22:58 發表

我雖然唔係住村屋,但就用咗pccw好耐,真係好想轉,但上網好多人都話netvigator穩定d,所以成日心大心細,你哋比d意見救救我啦

別墅

我住村屋, 剛簽左smartone 固網電話 68元 + 12元 轉埋手機網 850分鐘.....幾低,,下個月開始轉用,,等佢送埋個家居無線電話來可試用, 睇下個朋接收得唔得...佢話唔得可以取消合約的. 寬頻pccw未滿約, 但都唔敢轉住驚唔掂..

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

SMARTONE 電視sell 緊果隻, 係類似流動network, 用電話sim card, 7.2MB HSDPA
收到電話的地方就用到
如果收signal 收得差, 真係會影響連線速度
HSDPA, 真係唔係想像中咁快同穩定
又多數有限你download MB 數 (未必同得BT)

如果打風時多人用手提network, 分分鐘用唔到broadband

大家都係用返有條線駁入屋果d broadband 好d

男爵府

原帖由 chloepapa 於 09-5-23 00:33 發表
SMARTONE 電視sell 緊果隻, 係類似流動network, 用電話sim card, 7.2MB HSDPA
收到電話的地方就用到
如果收signal 收得差, 真係會影響連線速度
HSDPA, 真係唔係想像中咁快同穩定
又多數有限你download MB 數 (未必同 ...

咁咪可以拎出街用???

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原帖由 cathycheng131 於 09-5-23 00:36 發表

咁咪可以拎出街用???

唔得, 佢個modem 係內置咭來接受signal, 要插電

大宅

原帖由 virgokaren 於 09-5-22 23:53 發表

Me too!我用緊$212,一人一寬頻。
但我細佬話smartone會慢喎!(但佢都未用過,其實佢唔想我轉,佢逼我用呢個paln架,因為佢要打機!)

你幾多m, 我係6m, $180/月

別墅

尋晚囉個modem返屋企,照manual唔洗5分鐘就可以上internet. 上網速度都好穩定(係可以bt同打on-line game),個電話通話既quality同pccw無大分別,用中銀credit card auto pay重免一個月月費.總括黎講,so far so good.

之前用netvigator, 因為同now分享個modem,睇now時上網速度一定慢,pccw 係我住棟大廈係獨市,佢長期唔會比優惠我地;電話要每十幾個月同佢填一次cut form先有優惠, 好煩!e+2樣加埋都係$148,比以前平一半!

bobomegan

伯爵府

原帖由 bobomegan 於 09-6-2 11:57 發表
尋晚囉個modem返屋企,照manual唔洗5分鐘就可以上internet. 上網速度都好穩定(係可以bt同打on-line game),個電話通話既quality同pccw無大分別,用中銀credit card auto pay重免一個月月費.總括黎講,so far so good.

之前 ...

中銀仲可是free一個月,咁我都打去問吓先

大宅

原帖由 bobomegan 於 09-6-2 11:57 發表

之前 ...

聽落好似幾好喎 等我問吓先,但我冇中銀信用卡添

翡翠宮

I am using it right now,
so far so good.

子爵府

我反而想問下..佢個電話收得好唔好?
因為我朋友新居入伙,用緊香港x頻的網絡電話..收得勁差,超窒,每次同佢傾電話都要佢用手提先傾到..

首頁

尾頁

跳至