0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我女細個又係咁, Aveeno 加州我女用都冇用, 都係keep住r, 後來醫生介紹轉左 Cetaphil, 唔係普通個條line,要寫住 pro ad 個隻,俾皮膚敏感同濕疹用,keep 住搽左2星期就好番好多~

複式洋房

ABCBerry 發表於 20-2-11 16:02
回覆 小布丁媽 的帖子

我用返mustela nurishing with cold cream 個支呢支之前一直用開....

如果出水好嚴重了,用類固醇醫左先,好番就用保濕keep住探密密搽,你用開個牌子ok就繼續用,我仔食益生元好大幫助,你可以考慮下

大宅

小布丁媽 發表於 20-2-15 18:32
如果出水好嚴重了,用類固醇醫左先,好番就用保濕keep住探密密搽,你用開個牌子ok就繼續用,我仔食益生元 ...

邊只益生元啊?可以影來望望嗎?謝謝你

大宅

2020勳章

回覆 小布丁媽 的帖子

今朝睇咗醫生啦..
開咗止痕藥水 及 類固醇藥膏...醫生話初生BB 係會有嬰兒濕疹...
會不斷反覆, 要一歲先 STABLE.....

真係好羨慕 其他 BB 無事...

民房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
kkbkin 發表於 20-2-8 22:46
已睇醫生,但好返小小就用塊面係咁磨件衫,我己綁住佢隻手仔,大家可以幫幫手想辨法點樣可以令佢唔再磨!

...

用藥膏加澡油沖涼

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
渴望的小魚 發表於 20-2-15 19:23
邊只益生元啊?可以影來望望嗎?謝謝你

I don’t know how to attach picture, but you can find it easily by google

複式洋房

ABCBerry 發表於 20-2-15 22:00
回覆 小布丁媽 的帖子

今朝睇咗醫生啦..

大啲真係會好啲,媽媽加油呀,見到bb遲啲白白滑滑會覺得好開心

大宅

ABCBerry 發表於 20-2-15 22:00
回覆 小布丁媽 的帖子

今朝睇咗醫生啦..

我個仔濕疹連續反覆幾個月了,晚晚無覺好訓,真係煩

大宅

小布丁媽 發表於 20-2-18 17:00
I don’t know how to attach picture, but you can find it easily by google

好,謝謝

大宅

2020勳章

回覆 渴望的小魚 的帖子

中環楊志強醫生好出名睇濕疹, 但book 都要等半年

別墅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
小布丁媽 發表於 20-2-18 17:00

想問係咩牌子?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊