想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

我44,AMH 1.72ng/ml,試過一次泰國ivf,兩粒D5失敗。仁安兩次 iui 失敗,賀爾蒙、輸卵管、子宮都正常,老公精子形麻麻。
最後一擊打算搵陳醫生,佢話高齡未必放到D5,D3盡放會較多機會。
有沒有高齡用自己卵成功案例可分享?

大宅

NancyWong_FB 發表於 20-2-9 02:49
我44,AMH 1.72ng/ml,試過一次泰國ivf,兩粒D5失敗。仁安兩次 iui 失敗,賀爾蒙、輸卵管、子宮都正常,老 ...

我唔係高齡,但我在陳醫生診所做ivf, 第二次放胎成功咗.

我覺得陳醫生好好,有醫德(唔會為賺錢而叫人做無謂的治療), 手勢亦好好(我抽卵後第二日已經可以返工). 佢講野有時都幾直接,不過我一直都好信任佢,覺得佢係個好好的醫生.

不過陳醫生都貴,我前後應該用咗多過15萬

複式洋房

2020勳章

Ammmmm 發表於 20-2-9 13:23
我唔係高齡,但我在陳醫生診所做ivf, 第二次放胎成功咗.

我覺得陳醫生好好,有醫德(唔會為賺錢而叫人做 ...

請問你當時攞到幾多粒卵?幾多粒受精?D3 定 D5? 放幾多粒入去?放鮮定雪?
另外你揀局部麻醉定監察麻醉?

大宅

NancyWong_FB 發表於 20-2-9 14:06
請問你當時攞到幾多粒卵?幾多粒受精?D3 定 D5? 放幾多粒入去?放鮮定雪?
另外你揀局部麻醉定監察麻醉? ...

我有多囊,所以都抽左幾多卵. 最後大約有十粒d3/d5 (我將部分d3去d5), 我2次放胎都係放雪,每次都係放2粒,第二次中左孖寶

陳醫生好好,我個人好推介佢. 不過Jm 有考慮去台灣做ivf?好像價錢比香港平好多 ,祝Jm 成功

複式洋房

2020勳章

Ammmmm 發表於 20-2-9 21:17
我有多囊,所以都抽左幾多卵. 最後大約有十粒d3/d5 (我將部分d3去d5), 我2次放胎都係放雪,每次都係放2粒 ...

多謝你呀!
老實講,我本來今個月諗住去台灣最後一擊,點知人哋要我地隔離14日先可以自由活動,邊有咁多假期吖?台灣係香港一半價錢,原先諗住可以去博兩次,咁而家無辦法啦,喺香港做最後一次。陳醫生話如果我考慮借卵就去台灣,不過我估唔會啦。

大宅

NancyWong_FB 發表於 20-2-9 21:19
多謝你呀!
老實講,我本來今個月諗住去台灣最後一擊,點知人哋要我地隔離14日先可以自由活動,邊有咁多假 ...

Ivf 好多野都好難預計,好多野只能盡力然後hope for the best

Btw 我在第二次放胎前有去睇中醫同針炙,我覺得有幫助 Jm 或者都可以試吓祝成功

複式洋房

2020勳章

Ammmmm 發表於 20-2-9 21:26
Ivf 好多野都好難預計,好多野只能盡力然後hope for the best

Btw 我在第二次放胎前有去睇 ...

咁你淨係用咗四粒,仲有剩喎,分分鐘遲啲又再可以用 (emoji)

大宅

NancyWong_FB 發表於 20-2-9 21:29
咁你淨係用咗四粒,仲有剩喎,分分鐘遲啲又再可以用 (emoji)

2個就夠,希望孖寶平安健康就唔駛再用

複式洋房

回覆 NancyWong_FB 的帖子

我係睇陳志慧, 1個CYCLE 就BINGO左之前試過幾個醫生都唔得GA
我唔肯定係咁岩定係陳醫生勁
但感覺上佢講既野係似有料D, 同埋佢會將佢既決定背後既原因解釋得好清楚

我做果時38, 唔知算唔算高齡

複式洋房

2020勳章

GloSee 發表於 20-2-12 17:28

我係睇陳志慧, 1個CYCLE 就BINGO左之前試過幾個醫生都唔得GA

嘩!睇到呢啲分享真係好開心! 多謝你嘅回覆!不過我都諗住試埋今次最後一次。請問你當時係三日定五日?鮮胎定雪胎?

大宅

NancyWong_FB 發表於 20-2-9 02:49
我44,AMH 1.72ng/ml,試過一次泰國ivf,兩粒D5失敗。仁安兩次 iui 失敗,賀爾蒙、輸卵管、子宮都正常,老 ...

佢真心勁,我得2粒day 2,佢都幫我搞掂左。

佢果斷,直接,信數據

醫生都係人夾人,我同佢夾到。

祝心想事成。

複式洋房

2020勳章

cd20121103 發表於 20-2-12 23:16
佢真心勁,我得2粒day 2,佢都幫我搞掂左。

佢果斷,直接,信數據

嘩!你都真心勁呀!恭喜晒你!你放鮮定雪呢?

大宅

NancyWong_FB 發表於 20-2-13 02:02
嘩!你都真心勁呀!恭喜晒你!你放鮮定雪呢?

其實係陳醫生勁,佢果斷判斷,我先成功。

我放鮮,因為卵唔靚仔,雪了再解凍,唔會成功。

複式洋房

2020勳章

想問問大家揾陳醫生,一次ivf 大概要幾多錢呀?

複式洋房

2020勳章

Clijsterslee 發表於 20-2-14 20:25
想問問大家揾陳醫生,一次ivf 大概要幾多錢呀?

Pm 你價錢表

複式洋房

NancyWong_FB 發表於 20-2-14 22:15
Pm 你價錢表

你好呀。請問可以pm我價目表嗎?(emoji)(emoji)

複式洋房

請問可以pm我價錢嗎?謝謝!

複式洋房

2020勳章

MissSuperdream 發表於 20-2-15 00:18
你好呀。請問可以pm我價目表嗎?(emoji)(emoji)

原來pm 不能 send 圖片,你給我 email? 我可 email 給你

複式洋房

2020勳章

lucky1028 發表於 20-2-15 06:26

請問可以pm我價錢嗎?謝謝!

原來pm send 不到圖,你可 pm email address 比我 send 比你。基本上 ivf 十萬起,人人用藥有D分別。

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

我朋友想知道陳醫生而家UPDATE價錢
PM左你, Thanks!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊