單親天地

跳至

首頁

尾頁

洋房

(長文)我係一個90後單親媽,仔仔就黎歲半,睇左BK 一段時間喇,每次生活上有不如意既事或者吾開心既時候都會上BK睇下網友的正能量留言,呢條路比我想像中難行好多

我系懷孕7個月既時候,男朋友就吾要我地,亦都封鎖哂所有聯絡方式,已經搵佢吾到,佢吾系香港人,我亦無唸過垃圾可以盡返d咩責任,只系一心唸住湊大bb就算,但原來生活上出現好多問題我都要一個人去決定,好慶幸既系我家人會幫我湊,但會比好多說話我聽
續...

洋房

colatang94 發表於 20-2-9 12:41
(長文)我係一個90後單親媽,仔仔就黎歲半,睇左BK 一段時間喇,每次生活上有不如意既事或者吾開心既時候 ...

因為我系未婚懷孕,而屋企又好傳統家庭,我自己而家全職full time ,放假就自己湊返,懷孕到而家我都好少約朋友出街,好似無人傾訴到,身邊朋友都系未結婚未有小朋友住,到而家覺得自己心理有d問題,覺得好攰,真系好攰..人生好似玩完,因為識左呢個人,吾知其他媽媽有無呢段時期,真系好辛苦...

複式洋房

2020勳章

colatang94 發表於 20-2-9 12:41
(長文)我係一個90後單親媽,仔仔就黎歲半,睇左BK 一段時間喇,每次生活上有不如意既事或者吾開心既時候 ...

同你經歷一樣。 囡19個月。同家人同住。平時我返工工人湊。 同朋友出街會帶囡。當然冇以前咁密。但亦多左可以同囡一齊去戶外郊遊玩嘅時間。會plan假日帶佢去邊玩 舊人已去。唔洗再諗同怨。 依家生活好充實。亦好多元化。 如果你覺得困身。上左N班會好d

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊