1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿仔1歲食能恩 食到2歲,依家想換隻奶粉俾佢食,唔知轉邊隻好~苦惱緊⋯唔知係奶粉問題定個人問題,有時兩三日先有便便

別墅

tracykayi 發表於 20-2-9 23:02
阿仔1歲食能恩 食到2歲,依家想換隻奶粉俾佢食,唔知轉邊隻好~苦惱緊⋯唔知係奶粉問題定個人問題,有時兩 ...

1歲前幾多日有便便?

複式洋房

回覆 tracykayi 的帖子

好多人話能恩d便便好臭同埋主要濕疹bb先飲 所以我冇比個仔飲你個bb你咪有濕疹? 如果冇其實吾洗特登飲能恩
我bb飲美素2號便便一直都好好
我記得佢隻3號仔有加左益生纖維及益生菌 可以幫助去便便

禁止訪問

大宅

2020勳章

有冇試過illuma??囡囡之前都有便秘問題,之後見入面有HMO& MOS,BB腸胃同抵抗力都有好處,
所以就轉左,而家囡囡就夾得幾好日日都有軟身便便

複式洋房

2020勳章

我B依家14個月一直都係食能恩, 日日都便便去, 有時兩次

複式洋房

2020勳章

應該系奶粉熱氣,甘大個小朋友照計每日都有便便先岩。換有促進腸道活動的奶粉試試,另外可以試下吃益生菌。

大宅

2020勳章

呀b食illuma organic 有金黃色便便呀,基本上日日都有

大宅

畀面勳章

我大女以前有試過雪印,但食到嚴重便秘,痾羊咩屎呀,隔幾日先痾一次,係見到佢每次一想大便都喊定先,之後轉左美素金裝就再冇便秘問題,顏色形狀都好靚!

別墅

2020勳章

我個個食A+,同時我日日要佢食水果,好少便便問題

複式洋房

我bb出世到衣家都係食美素皇家,便便方面都無咩大問題,你都可以試下呀,同埋我覺得皇家好似無咁甜,淡味啲

複式洋房

阿仔1歲食能恩 食到2歲,依家想換隻奶粉俾佢食,唔知轉邊隻好~苦惱緊⋯唔知係奶粉問題定個人問題,有時兩 ...

雪印幾好,可以考慮

別墅

BK Milk勳章 畀面勳章

如果去唔到便便,好大機會係奶粉問題,可能奶粉比較熱氣,食纖維又唔夠,你可以試吓轉美素佳兒,我個女一路都係食開keep住每日都有便便。

洋房

我家小魔星三岁几,杂奶b,每日二三次超级嗅嗅,原因饮水太少,吃热气野太多,她的嗅嗅可以做化学武气😂!我每日都骗她饮多d水会变到像白雪公主甘白,她就乖乖饮一大杯水!楼主个小朋友都开始加固了,日常饮吃要留意!小魔星经常睇中医做保健,中医常说小朋友脾胃虚弱形响便便和营养吸收,吾好吃太甜野,因为易生积食!所以我帮她转佐减甜皇家美素佳儿,奶粉好香奶味,吾太甜,又经常送丰富玩具!如果想转奶粉就买罐细罐的试下饮吾饮先,再买大罐!再观察有无不适!

洋房

似係奶粉問題多D, 2歲要日日有便便先正常架, 如果唔係會谷得好辛苦, 我小朋友仲試過痾到損左勁慘。幫小朋友轉左皇家美素佳兒3號之後腸胃好左, 我見佢加左膳食纖維同益生菌應該都岩你阿仔飲

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
聽好多人食能恩都有呢個問題,我bb食皇家美素,便便同肚仔都叫做幾好,你可以試下

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

會唔會飲唔夠水?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊