自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

2月18日,我已取貨,由27號落單,等足三星期,終於有口罩用了,希望大家都早啲收到
一一一一一一一一一一一一一一一一

我知好多Jm同我差唔多,分享今日得到嘅資訊,我件貨由27號落單,揀順豐直送香港,由於Gmarket太多貨上唔到機爆倉,分流咗俾其他貨運公司,我果件分至Rincos
客服話: 好多人都一樣,5號收件,琴日由韓國裝櫃上船,已開出,兩大貨船,五至六日到香港,再拆櫃再入倉最尾逐批派件,差唔多17、18號咁喇。
如果你哋張單都顯示順豐但單號又9字頭嘅,好大機會我哋正是 獅子山下同舟之件,同一條船上等口罩的螞蚱。

男爵府

白蘭 發表於 20-2-10 15:04
我知好多Jm同我差唔多,分享今日得到嘅資訊,我件貨由27號落單,揀順豐直送香港,由於Gmarket太多貨上唔到 ...

謝謝你的SHARE, 我就係同你
獅子山下同舟之件
希望順順利利到香港....應該好多人同一狀況。

男爵府

我有一張單都係9字頭,大家唯有等。
但有一張單前兩日又用返順豐寄俾我,而家派緊俾我。

大宅

回覆樓主:

感謝jm分享資訊,我都係5號後無更新,都係9字頭單,想問但又唔識唔知邊到問,依架安心d起碼知咩事

大宅

回覆樓主:

謝謝分享
點樣知派左去rincos?

男爵府

duckduckbb31 發表於 20-2-10 16:00
謝謝分享
點樣知派左去rincos?

如果你單號9字頭,上Rincos查是否Update至5號

男爵府

miranda0311 發表於 20-2-10 15:37
謝謝你的SHARE, 我就係同你
獅子山下同舟之件
希望順順利利到香港....應該好多人同一狀況。

客服話係好多好多人一樣,兩船貨都係來自Gmarket嘅口罩

大宅

回覆樓主:

我都係,唯有等
url] [/url]

大宅

hashtag旅遊勳章

我知好多Jm同我差唔多,分享今日得到嘅資訊,我件貨由27號落單,揀順豐直送香港,由於Gmarket太多貨上唔到 ...

我個張單係6號之後都無郁過,應該搭埋同一隻船

伯爵府

我朋友初三買,今日收到,希望你們可快收貨

大宅

我也一樣情況!(emoji)(emoji)即係又要等!(emoji)

別墅

我4/2轉全球配送準備中到宜家未有進展,問cs話正常已經比左貨運公司,但未知邊間,等等等

男爵府

多謝分享,我D貨應該都係這條船。唔怪之得一路都去唔到仁川機場嗰格,原來轉咗海運。唔之係咪咁嘅原因,我見運費平咗。

男爵府

adfayfay 發表於 20-2-10 20:16
我也一樣情況!(emoji)(emoji)即係又要等!(emoji)

知道情況,就可安心等待,少好多焦慮

子爵府

大家同舟共濟,加油(emoji)(emoji)

別墅

請問你直接打韓國電話問嗎? 我28號買到依家都係第一格

男爵府

jy_jy28 發表於 20-2-10 20:35
請問你直接打韓國電話問嗎? 我28號買到依家都係第一格

我係知道自己D貨轉咗俾Rincos之後,打Rincos香港電話的。

別墅

白蘭 發表於 20-2-10 20:39
我係知道自己D貨轉咗俾Rincos之後,打Rincos香港電話的。

原來如此,我得CJ大韓通運個no, 咩都check唔到唯有繼續等

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

佢唔取消我唔放棄,等

大宅

jy_jy28 發表於 20-2-10 21:08
原來如此,我得CJ大韓通運個no, 咩都check唔到唯有繼續等

我都係cj, 我26號買, 27號有cj個no. 但到而家都只係得一格, 完全無郁過, 咁點算呀??? 我email過客服同賣家好多次, 兩邊都無覆我咁點做好??

首頁
12345...7

尾頁

跳至