自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

未收到貨的Garket苦主群 telegram:

https://t.me/joinchat/AAAAAETajjLa3lSOtlGYyw

大宅

瞓得好勳章

多謝分享, 唔怪得順豐又track唔到record, g market個status又冇郁過, 宜家知道了

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

CYY2012 發表於 20-2-11 11:16
未收到貨的Garket苦主群 telegram:

https://t.me/joinchat/AAAAAETajjLa3lSOtlGYyw

入吾到條link

大宅

白蘭 發表於 20-2-10 15:04
我知好多Jm同我差唔多,分享今日得到嘅資訊,我件貨由27號落單,揀順豐直送香港,由於Gmarket太多貨上唔到 ...

謝謝你的分享

大宅

白蘭 發表於 20-2-10 15:04
我知好多Jm同我差唔多,分享今日得到嘅資訊,我件貨由27號落單,揀順豐直送香港,由於Gmarket太多貨上唔到 ...

多謝你share, 我留左言俾客服,但無回應

別墅

多謝樓主資訊,同樓主同一條船,我有張單遲d發貨用sf尋晚已經收到,希望大家快d順利收到d貨

大宅

回覆樓主:

我的訂單是用SF的,到shipped的tracking number是EG.....,KR,不是SF字頭,原來轉了用EMS,5/2之後就一直沒有更新,衹顯示離開仁川機場,最後原來可以在以下EMS網站追蹤到更詳細資料,7/2已經到香港,8/2話分配緊,今日12/2還未分派到

https://trace.epost.go.kr/xtts/tt/epost/ems/ems_eng.jsp

wcpcelia    發表於 20-2-12 16:52

珍珠宮

Luffy007 發表於 20-2-12 09:13
我的訂單是用SF的,到shipped的tracking number是EG.....,KR,不是SF字頭,原來轉了用EMS,5/2之後就一直沒 ...

我一份EMS星期日到已香港, 仲未派
另一份EMS上星期六有tracking number, 但到今日都係冇record, 可能連韓國郵局都未收

大宅

fanny590 發表於 20-2-12 09:22
我一份EMS星期日到已香港, 仲未派
另一份EMS上星期六有tracking number, 但到今日都係冇record, 可能連韓 ...

是未有tracking number?

大宅

回覆樓主:

23/1訂,今日終於到左香港
都係SF
之前另一張單同一日訂上星期已收到

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

goo_littlebb 發表於 20-2-10 21:43
我同你應該同一條船啦
25/1落單,4/2話俾左順豐,check Rincos一路都話喺仁川機場。
依家知佢出 ...

尋日打左去RINCOS問, 佢話6/2前到佢地手就會21/2到香港, 6/2之後到佢地手就28/2到香港, 跟住就順住派貨.
不過佢地唔會送智能櫃同順豐站, 所以到時會有人打俾我再可以改地址喎....
唯有繼續等待....

珍珠宮

Luffy007 發表於 20-2-12 09:24
是未有tracking number?

有tracking number但係個status係冇呢份件

男爵府

goo_littlebb 發表於 20-2-12 09:40
尋日打左去RINCOS問, 佢話6/2前到佢地手就會21/2到香港, 6/2之後到佢地手就28/2到香港, 跟住就順住派貨.
...

21號?即又等多幾日(emoji)(emoji)
佢之前同我講17、18號㗎

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

白蘭 發表於 20-2-12 09:47
21號?即又等多幾日(emoji)(emoji)
佢之前同我講17、18號㗎

個姐姐同我講個期時, 我都有再覆述一次, 佢話正確的, 希望只係佢穩陣咁答, 希望係有早無遲啦.

大宅

fanny590 發表於 20-2-12 09:40
有tracking number但係個status係冇呢份件

係咪太多件轉咗其他快遞,如DHL

男爵府

陪月勳章

我好好彩, Gmarket尋日終於用sf發左我份件, 今朝上左飛機, 剛剛到左香港了. 希望可以好快收到件.
如果gmarket用左ems發件, 而又到左香港, 咁就要等香港果邊派件了, 香港呢邊積左好多件(由不同國家寄黎的), 我有份由日本寄黎, 都積左喺香港到, 日日等佢派..........................

大宅

mimiNbaby 發表於 20-2-12 12:18
我好好彩, Gmarket尋日終於用sf發左我份件, 今朝上左飛機, 剛剛到左香港了. 希望可以好快收到件.
如果gmar ...

我件貨用SF,佢轉咗用EMS,明明韓國的EMS寫話7/2到咗香港機場,8/2已分派,但香港EMS打電話覆我話仍未收到,都唔知攪乜鬼

大宅

我剛是6/2 他們收貨丶唔知趕不趕到第一班船!

男爵府

dailings 發表於 20-2-10 21:57
可唔可以幫我睇下,我一路都係「配送準備中」好心急

我都有落呢隻貨,我會等,佢話20號陸續發貨,因為出面我都揾唔到150蚊以下的貨,我有d比左訂的都未收到貨。(不過我好彩d,我已收左一批gmarket貨,雖然唔多)

大宅

mimiNbaby 發表於 20-2-12 12:18
如果gmar ...

我見有人1/2件貨已到港,到而家都未收到

首頁
12345...7

尾頁

跳至