6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問呢個便便有無問題?係咪拉肚子?

大宅

CherryBLam 發表於 20-2-11 10:04

有食固體就應該傑好多,要觀察是否一天超過三次,胃口好唔好!唔好比生冷嘢飲,水都要暖暖

複式洋房

Cindy曾 發表於 20-2-11 14:09
有食固體就應該傑好多,要觀察是否一天超過三次,胃口好唔好!唔好比生冷嘢飲,水都要暖暖
...

佢最近唔多飲奶,固體食好少,胃口唔好。咁可能係食左凍水,因我無整暖俾佢,同埋佢食野好慢,d食物好快凍,有咩方法可以無咁快凍

洋房

CherryBLam 發表於 20-2-11 14:14
佢最近唔多飲奶,固體食好少,胃口唔好。咁可能係食左凍水,因我無整暖俾佢,同埋佢食野好慢,d食物好快凍 ...

有d碗可以加熱水興住 就冇咁快凍

複式洋房

katengk 發表於 20-2-11 14:17
有d碗可以加熱水興住 就冇咁快凍

好的,唔該晒

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 CherryBLam 的帖子

便便有問題,水份太多! 但問題不太大,可以試下轉奶粉!我B就食美素2號,無試過痾水便便!

複式洋房

dcps 發表於 20-2-11 17:17

便便有問題,水份太多! 但問題不太大,可以試下轉奶粉!我B就食美素2號,無試過痾 ...

便便咩問題,關於d咩事?

大宅

虎到金來勳章 畀面勳章

冇乜問題,只係太水姐,不過正常如果食米糊應該d屎係pat pat 地,我女係人奶+美素B, so far我幫佢加埋美素奶米糊,佢都係一日痾1-2次,多數一pat pat, 有時都會好似你B個d水多,但我唔覺佢係肚痾唔舒服

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

點解會咁樣嘅,咁水嘅啲便便,我個女一路食開美素佳兒都冇出現過咁嘅情況,我建議你考慮試吓轉奶粉?

別墅

CherryBLam 發表於 20-2-11 10:04

食咩奶粉?

大宅

次次都係咁,定係一次半次係咁?

別墅

我囝都係痾Lee d,一日4餐奶1餐粥,一日有一次正常大便,一至兩次水便,奶粉食能恩,日日為d便便煩惱,唔知係咪腸道有問題

複式洋房

happydayyy 發表於 20-2-16 14:23
次次都係咁,定係一次半次係咁?

一次半次

大宅

回覆樓主:

一次半次不用擔心,可能係水份攝取多了,便便才會咁流質(emoji)
冇嘢需要做,唔好轉奶粉,冇乜大件事都唔好隨便轉奶粉

複式洋房

happydayyy 發表於 20-2-17 12:38
一次半次不用擔心,可能係水份攝取多了,便便才會咁流質(emoji)
冇嘢需要做,唔好轉奶粉,冇乜大件事都唔好 ...

ok,唔該晒

首頁

尾頁

跳至