自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

出完街都會用火酒抹下d袋呀 之類

用布要洗 又驚洗唔乾淨

用廚房紙又易爛,好難抹

大家用咩?

謝謝

象牙宮

衫袋噴酒精等佢自然乾 ,電話用酒精噴紙巾抹。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

mercurycc 發表於 20-2-11 15:25
衫袋噴酒精等佢自然乾 ,電話用酒精噴紙巾抹。

原來就咁噴都殺到菌?唔駛捽嗎

oh...
大事化小, 小事化毛.........

象牙宮

kmbb519 發表於 20-2-11 15:26
原來就咁噴都殺到菌?唔駛捽嗎

oh...
唔知呀!
因為個噴樽噴咀噴出來好散好全面咁,所以無再 用野抹呀!

伯爵府

回覆樓主:

直接噴落去,抹落去要落好多,唔係會好快乾

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

衫+袋噴酒精等佢自然乾X2

珍珠宮

kmbb519 發表於 20-2-11 15:23

用布要洗 又驚洗唔乾淨

化妝棉(質地似不織布)

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

化妝棉

侯爵府

kmbb519 發表於 20-2-11 15:23

用布要洗 又驚洗唔乾淨

物件用1:99 漂白水, 火酒用在生物上呀, 米嘥料呀jm.

珍珠宮

jyjy1684825 發表於 20-2-11 16:25
物件用1:99 漂白水, 火酒用在生物上呀, 米嘥料呀jm.

又好似係喎!!但我屋企無漂白水

咁呢,想問多樣,如果火酒噴雙手後搽hand cream會唔會無左效?

唔該!
大事化小, 小事化毛.........

侯爵府

kmbb519 發表於 20-2-11 16:31
又好似係喎!!但我屋企無漂白水

咁呢,想問多樣,如果火酒噴雙手後搽hand cream會唔 ...

支hand cream無過期&只用洗淨嘅手去取cream 就安全啦.

首頁

尾頁

跳至