1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

2020勳章

請問各位媽咪搽完類固醇濕疹位會有皮屑或甩皮,正常嗎?

別墅

2020勳章

Jeana_lam 發表於 20-2-11 16:00
請問各位媽咪搽完類固醇濕疹位會有皮屑或甩皮,正常嗎?

不正常,立即停用

別墅

2020勳章

回覆 sakurawings85 的帖子

?

別墅

2020勳章

Jeana_lam 發表於 20-2-12 09:14

?

之前有個醫生開咗隻藥膏比我個仔茶,佢話係冇類固醇嘅,但係我仔查完之後甩晒皮,跟住我都仲係以為正常,但係返去複診嘅時候我再問醫生,佢話唔應該有藥膏會查到甩皮,甩皮即係唔正常叫我即刻停用

別墅

2020勳章

因為佢有濕疹好耐, 耐到有D 濕左沉色深色左, 我唔知係因為呢D 舊患好左所以甩皮定點 ..因為佢紅腫左既皮膚係真係無咁紅 ..所以我再觀察, 唔該曬你

別墅

2020勳章

除左甩皮, 你bb 當時係唔係依然紅腫無改善?

別墅

2020勳章

Jeana_lam 發表於 20-2-13 13:37

除左甩皮, 你bb 當時係唔係依然紅腫無改善?

我自己覺得係有改善,而且我上網睇嗰隻藥膏有啲人係話會甩皮,但係我返到去問醫生,醫生話從來冇聽過有小朋友會搽到甩皮,叫我停用~
最後佢開咗另一隻藥膏比我,嗰隻就真係冇甩皮啦~~
最後唔知咩原因,醫好左
雖然冬天都係會翻發,但係查返藥膏又會好返
可能人越大,免疫力會越嚟越好卦

別墅

2020勳章

係 ...我琴日見佢唔洗食抗敏藥水都無痕因醫生話搽隻藥膏會痕 ..跟住依加係沉色1個好大既圈, 中間就白白地 生返層皮出黎 ..因為之前有晚無比佢著麥仔re 到流曬血 ....中間仲要有2達re 得太深無左d 肉 , 間唔中紅紅地 ...好核突隻脚

洋房

回覆 Jeana_lam 的帖子

类固醇药膏停佐药就会反弹!试下转饮卡洛塔妮羊奶粉啦,羊奶小份子结购易吸收,对湿疹有帮助!或者用香蕉白色的皮擦痒的地方!

別墅

2020勳章

回覆 星野光 的帖子

香蕉白色既皮擦會改善痕?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊