潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

天氣開始潮濕了,怎樣放D袋先唔會發mould、變形。- 連盒放定祇用塵袋
- 袋躺著放定upright 放
- 用吸濕包會令皮變硬嗎?
請分享你的心得。

伯爵府

2024勳章

回覆樓主:

用內袋keep shape,我d手袋唔敢入盒,怕發毛,放係出面通風好d

子爵府

平時唔用一定入dust bag, 入盒. SA 話唔好用吸濕包, d皮變硬

wcpcelia    發表於 20-2-13 12:49

男爵府

baby_CH 發表於 20-2-11 19:23
用內袋keep shape,我d手袋唔敢入盒,怕發毛,放係出面通風好d

Thanks. 袋你係讓它躺着放定upright 咁放?我連塵袋放在盒入,但有個Bolide(買咗兩年)好似向下嗰面啲皮有小小鬆啲。

男爵府

LuciaC 發表於 20-2-11 19:40
平時唔用一定入dust bag, 入盒. SA 話唔好用吸濕包, d皮變硬

我都有聽過話唔好用吸濕包,依家我放袋入盒,然後在盒子外面放個吸濕包,可能都唔得。

其實想將D袋唔入盒祇入塵袋,好似方便用好多,所以想喺度問吓大家意見,謝謝你。

水晶宮

跟買回來的時候一樣,入塵袋放在盒內。

珍珠宮

自從發過mo之後唔敢再入盒,因為最底嗰幾個實會唔記得咗我依家淨係入dust bag放衣帽間,隔日就開12個鐘抽濕機。so far暫時冇再發過mo

伯爵府

2024勳章

MGTM 發表於 20-2-11 21:52
Thanks. 袋你係讓它躺在着放定upright 咁放?我連塵袋放在盒入,但有個Bolide(買咗兩年)好似向下嗰面啲皮 ...

我直放,內袋都唔拎出來

伯爵府

2024勳章

Winnie_1210 發表於 20-2-11 22:28
自從發過mo之後唔敢再入盒,因為最底嗰幾個實會唔記得咗我依家淨係入dust bag放衣帽間,隔日就開1 ...

我都是發過毛就唔敢入盒,諗住好手尾反而仲衰

男爵府

畀面勳章

全部入番塵袋放入盒,我啲袋多數有加內袋可以keep shape,定期會拎出嚟睇吓有冇發霉!

wcpcelia    發表於 20-2-13 12:49
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

別墅

入塵袋,再入盒,袋入面放內枕(有定型同吸濕功效)
盒出面再放吸濕包
如果太耐無用個袋,每隔一至兩個月放佢出黎透氣

男爵府

yyann1124 發表於 20-2-12 09:50
入塵袋,再入盒,袋入面放內枕(有定型同吸濕功效)
盒出面再放吸濕包
如果太耐無用個袋,每隔一至兩個月放 ...

內枕你在邊度買呢?我出街時有用內袋在BxQ買,平日入盒時會放原裝氣枕同加一件丅恤在袋內,不過D shape 唔係100% 保持到。

別墅

MGTM 發表於 20-2-12 10:36
內枕你在邊度買呢?我出街時有用內袋在BxQ買,平日入盒時會放原裝氣枕同加一件丅恤在袋內,不過D shape 唔 ...

Ibxo, 係台灣架

男爵府

回覆 Winnie_1210 的帖子

謝謝,其實好想知道有冇JM唔放盒內都keep 到,好多時出門趕唔切從盒中取出綁twilly, 就會放棄用心愛的H 袋。

男爵府

回覆 yyann1124 的帖子

找到了,謝謝你呀。
也多謝各位H達人的分享。

別墅

如果有果d雪梨紙,整個cushion型塞入袋,可以防止發霉。
另外我用完會吹下先塞雪梨紙,放入塵袋,再入盒

別墅

Winnie_1210 發表於 20-2-11 22:28
自從發過mo之後唔敢再入盒,因為最底嗰幾個實會唔記得咗我依家淨係入dust bag放衣帽間,隔日就開1 ...

有衣帽間走條暖管,乜都唔洗煩

別墅

MGTM 發表於 20-2-12 10:36
內枕你在邊度買呢?我出街時有用內袋在BxQ買,平日入盒時會放原裝氣枕同加一件丅恤在袋內,不過D shape 唔 ...

想問下BxQ內袋如何呀?我想訂

男爵府

回覆 sakunatsu 的帖子

BxQ內袋唔錯呀,價錢都唔貴。

伯爵府

2024勳章

MGTM 發表於 20-2-12 14:22
回覆 sakunatsu 的帖子

BxQ內袋唔錯呀,價錢都唔貴。

我都是訂開呢間,介意朋友用都話唔錯

首頁

尾頁

跳至