自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

gmarket 單被取消,但又未退款。請問去邊度追錢?已sent 過兩次inquiries,1月尾到而家,無人答過。我係第一次訂gmarket 。咁鬼差以後唔幫趁。

大宅

lingan 發表於 20-2-11 19:03
gmarket 單被取消,但又未退款。請問去邊度追錢?已sent 過兩次inquiries,1月尾到而家,無人答過。我係第 ...

Me too
我見條款寫5-12 工作天退去credit card
唯有等

子爵府

我都係,仲要還埋 card數都仲未退錢

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我10項有3項退左,仲有7項一個幾星期都無再退過,仲有一項未被取消又未發貨,太模糊

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

衰到無朋友!
以後唔使旨意會幫襯佢

男爵府

我有3單被cut,已收到退款。

wcpcelia    發表於 20-2-12 17:00

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

gmarket 單被取消,但又未退款。請問去邊度追錢?已sent 過兩次inquiries,1月尾到而家,無人答過。我係第 ...

唔好擔心,我試過「被取消單」款實會退,只係時間問題

子爵府

feclagnes 發表於 20-2-11 20:04
唔好擔心,我試過「被取消單」款實會退,只係時間問題

Ok, thanks

男爵府

陪月勳章

我被cut單既退款已入唒落我信用咭到喇, 通常退款係要等等的, 真係太耐都冇入到落信用咭到先問cs吧. 我用gmarket好多年了, 每次退款都係退到的.

男爵府

我被cut個d全部退晒啦。所以唔駛擔心,只是太多單要慢慢跟。我利申我係好彩果個,半張生還單佢轉左DHL 比我已收貨。

子爵府

多謝大家回覆。我都收到gmarket 退款啦。

不過以後都唔會點訂gmarket啦,無follow up 無人回覆嘅。

大宅

會自動退款去credit card到架,如果當初係用credit card比錢,唔駛擔心,最近試過

伯爵府

心滿意足 發表於 20-2-11 19:44
我10項有3項退左,仲有7項一個幾星期都無再退過,仲有一項未被取消又未發貨,太模糊
...

退款退到好亂
退嘅錢,我都跟唔返那張單那item

大宅

回覆樓主:

想問你訂左幾耐被cut單?
有冇通知?

別墅

我在gmarket訂左兩次,有一單發左貨我先退貨,佢收返我兩程運費,都算合理,不過件貨的退款又係等好耐都未收到。(同一日在amazon退貨,同樣係發貨後先退貨但冇收我運費,全數已退返去信用咭)

另一單gmarket已收貨,不過等左成三星期,期間個app的顯示勁唔update,就算我已收貨都仲係顯示發配準備中,我以後都唔會幫襯gmarket。

子爵府

duckduckbb31 發表於 20-2-22 22:32
想問你訂左幾耐被cut單?
有冇通知?

年初二訂,訂咗大概個幾星期被cut 吧?完全無通知過我,係我日日check住見到咋。我前後響CS 度問左兩次問題,完全無人回覆過,網頁連電話號碼都無一個。孤兒仔一樣!

大宅

lingan 發表於 20-2-22 22:38
年初二訂,訂咗大概個幾星期被cut 吧?完全無通知過我,係我日日check住見到咋。我前後響CS 度問左兩次問 ...

又會過左咁耐先取消嘅
我通常live chat問cs

大宅

回覆 duckduckbb31 的帖子

等咗兩個月還未收到退款,一般要等幾耐架?有間好快三天就退款了
但見有17,500 W 入了去smile cash可能只是運費

大宅

Na 發表於 20-3-11 21:14
回覆 duckduckbb31 的帖子

等咗兩個月還未收到退款,一般要等幾耐架?有間好快三天就退款了

佢寫海外信用卡大約14工作日會退返
你要追追佢
留言問返cs

大宅

duckduckbb31 發表於 20-3-12 11:30
佢寫海外信用卡大約14工作日會退返
你要追追佢
留言問返cs

留咗兩次都冇回應

首頁

尾頁

跳至