親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

https://www.facebook.com/219836798172924/posts/1554936834662907/

伯爵府

minniemouse131 發表於 20-2-11 22:21
https://www.facebook.com/219836798172924/posts/1554936834662907/

我好唔明,點樣先可以打到電話?如果用數據卡就打唔到電話,即係要用wifi蛋上網,唔換卡,俾佢打idd ? 咁邊度可以租到 wifi 蛋?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

minniemouse131 發表於 20-2-11 22:24
我好唔明,點樣先可以打到電話?如果用數據卡就打唔到電話,即係要用wifi蛋上網,唔換卡,俾佢打idd ? 咁 ...

啱啱見人分享, 真係要比個當地電話號碼no. ! 喺入境時工作人員會用電話call, 響到電話先合格! 同行家庭可以用一個no.
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 20-2-12 09:20
啱啱見人分享, 真係要比個當地電話號碼no. ! 喺入境時工作人員會用電話call, 響到電話先合格! 同行家庭可 ...
點先可以有當地電話?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

minniemouse131 發表於 20-2-12 09:28
點先可以有當地電話?

上網咭連電話號碼
放下自在

伯爵府

邊款可以?香港有冇得賣?

象牙宮

minniemouse131 發表於 20-2-12 09:52
邊款可以?香港有冇得賣?

呢張

放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 20-2-12 10:17
呢張
many thx

男爵府

行程繼續?

伯爵府

pypy405 發表於 20-2-12 11:22
行程繼續?
我都唔想去,問緊機票,酒店點退

wcpcelia    發表於 20-2-13 16:23

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 20-2-11 20:17
呢張

多謝分享!

伯爵府

有冇JM報料,呢兩日入境的,點情況?

男爵府

回覆 minniemouse131 的帖子

睇到資料, 自己本身的電話一定要開電話漫遊 (唔係數據), 否則唔比上機

大宅

minniemouse131 發表於 20-2-13 09:36
有冇JM報料,呢兩日入境的,點情況?

仲入到境嗎

大宅

回覆樓主:

https://www.hk01.com/article/433528

我3月頭去,有冇JM分享下而家首爾咩情況?多唔多人帶口罩,有冇俾人歧視?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

留毛, 4月中先去, 酒店全可以免費取消, 係煩緊機票點搞.

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我3月尾去,諗緊好唔好取消

伯爵府

dreamx2 發表於 20-2-13 16:59
仲入到境嗎
入到,手續煩複+每日申報健康狀況

伯爵府

維尼仔 發表於 20-2-14 10:42
我3月尾去,諗緊好唔好取消
機票 : HKE 冇話改/取消,如果我自行取消,只能退回稅項
酒店 : 經永安訂,在永安條link問,完全冇回音,自行問酒店,酒店話要問番永安

現況 : 見步行步

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

minniemouse131 發表於 20-2-14 10:50
入到,手續煩複+每日申報健康狀況

每日也要?

首頁

尾頁

跳至