0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

pcla0104 發表於 20-2-15 05:32
我終於頂唔順今日由illuma轉左Hipp 如果食得好話你知!希望轉咗之後每餐可以食多啲 格疏啲先食 依家一日10 ...

好呀,麻煩曬你☺️
你個仔仔係少食多餐型噢,又斯文,不過就辛苦你密密沖奶喇

複式洋房

BB辣 發表於 20-2-15 06:21
好呀,麻煩曬你☺️
你個仔仔係少食多餐型噢,又斯文,不過就辛苦你密密沖奶喇

係呀(emoji) 我都想順便問下大家 點可以train到BB每餐食多啲?佢成日食到一半瞓咗⋯每次餵奶加掃風成一個鐘 要係咁攪醒佢⋯食唔多 個幾兩個鐘又醒⋯

大宅

Veronuu 發表於 20-2-15 02:29
請問妳囡囡每餐飲幾多ml奶?一日幾多餐?我女都係細碼b, 出世6磅未夠,一日9餐,每餐飮得少。
...

我個b出世都係冇六磅 有時好準時三個幾四個鈡一餐 有時可以五至六個鈡先食 一日7-8餐 人奶加奶粉 奶粉飲120ml 全清

別墅

pcla0104 發表於 20-2-15 11:10
係呀(emoji) 我都想順便問下大家 點可以train到BB每餐食多啲?佢成日食到一半瞓咗⋯每次餵奶加掃風成一個 ...

換片餵奶加掃風哄睡加埋都要個零鐘,訓覺訓兩個鐘(一個鐘可能訓得安穩啲,另一個鐘又係同肚仔作斗爭),醒左又係換片餵奶掃風哄睡循環,佢肚仔唔舒服搞到我啲都崩潰呢,醒左都係喊
希望我啲嘅bb都可以早擺脫肚仔問題

別墅

pcla0104 發表於 20-2-15 11:10
係呀(emoji) 我都想順便問下大家 點可以train到BB每餐食多啲?佢成日食到一半瞓咗⋯每次餵奶加掃風成一個 ...

你有無聽過吳德物次腸痛水,我好想比bb試解決佢肚仔問題但又唔敢咯

複式洋房

BB辣 發表於 20-2-16 14:10
你有無聽過吳德物次腸痛水,我好想比bb試解決佢肚仔問題但又唔敢咯

有呀 我都唔敢比住⋯同開奶茶我都想試 我剛轉咗Hipp兩日 感覺好似真係少咗d肚仔谷 但就餓快咗..唔知係咁啱猛長期定點 之前兩個半鐘至三個鐘先喂一次,轉Hipp之後兩個鐘就喊⋯

別墅

pcla0104 發表於 20-2-16 16:30
有呀 我都唔敢比住⋯同開奶茶我都想試 我剛轉咗Hipp兩日 感覺好似真係少咗d肚仔谷 但就餓快咗..唔知係咁啱 ...

肚仔舒服bb睡眠質量都會高呢,係好事,食得頻密可能bb係猛長期,健康院姑娘話,bb想幾時食食幾多比bb自己決定,媽咪雖辛苦,但bb健康就都值得了。
系啦,想問下你轉hipp係一次轉曬定係慢慢轉呢?

複式洋房

BB辣 發表於 20-2-16 18:39
肚仔舒服bb睡眠質量都會高呢,係好事,食得頻密可能bb係猛長期,健康院姑娘話,bb想幾時食食幾多比bb自己 ...

我一次過轉(emoji) 因為食咗兩餐已覺得佢肚仔情況好咗 又見佢無咩唔舒服 所以心急轉哂Hipp 依家轉咗兩日都有便便 一日一次

禁止訪問

別墅

pcla0104 發表於 20-2-16 20:13
我一次過轉(emoji) 因為食咗兩餐已覺得佢肚仔情況好咗 又見佢無咩唔舒服 所以心急轉哂Hipp 依家轉咗兩日都 ...

好的,唔該曬
我都唸住轉

首頁

尾頁

跳至