自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

佢話神會醫佢, 神會令佢無事, 係最好見証, 你地D迷信偶像的人, 要落地獄。 我在醫院見過D人係咁講。

侯爵府

發燒仲去教會返工,係咪燒到傻左?自私!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

成年人發燒唔係小事, 仲周圍走, 真係多謝神比既考驗喇
放下自在

子爵府

有燒仲周圍走 呢個人好自私
同無常識下

水晶宮

小小馬奇朵 發表於 20-2-12 01:27
好離譜,咁自私嘅
2/2已經發燒,仲出席逾百人教會崇拜、小組活動、培訓課程同教會會議
就算唔係武肺都應該 ...

神也幫不上他了
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

lily-of-valley 發表於 20-2-12 09:43
佢話神會醫佢, 神會令佢無事, 係最好見証, 你地D迷信偶像的人, 要落地獄。 我在醫院見過D人係咁講。 ...

咁偏激

琥珀宮

selinako^^ 發表於 20-2-12 08:44
我一發燒就同身骨痛,行都冇力
點解個個個案 都咁好精力通街走既?
又打邊爐,又返教會,又長途跋涉搭車排 ...

全部都唔自律出事,一係打邊爐,一係發燒返教會

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔係講咗減小聚會咩?
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

水晶宮

selinako^^ 發表於 20-2-12 08:39
佢d教友多得佢唔少
好心發燒就唔好出街,係屋企休息下啦!呢d 跟本係基本知識同公民責任
佢真係想弟兄姐妹 ...

又咳又燒、唔係肺炎都唔好週圍走啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

mickeywinnie3 發表於 20-2-12 09:53
咁偏激
又另有個面白晒, 醫生要佢輸血, 佢唔肯, 之後又有班人來同佢祈禱, 話神會醫佢。 叫佢堅持。 係一個好見証。 呢個應該係耶和華見証人, 之後唔知, 我出院。

以佢地來講, 病都要服務人羣, 係祟高值得專敬。

男爵府

zhouzhouBB 發表於 20-2-12 05:21
香港人一向都唔識自律,成日都淨系識話其他人,發燒都仲4圍播毒,而家真系攪到班醫護喇!區區都中!
...

通常都系有口話人、無口話自已

大宅

回覆樓主:

離譜

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

好離譜,咁自私嘅,想害死班第兄姊妹!

禁止訪問

水晶宮

lily-of-valley 發表於 20-2-12 10:01
又另有個面白晒, 醫生要佢輸血, 佢唔肯, 之後又有班人來同佢祈禱, 話神會醫佢。 叫佢堅持。 係一個好見 ...

但科學各度,細菌感染神也幫不了

象牙宮

mickeywinnie3 發表於 20-2-12 10:11
但科學各度,細菌感染神也幫不了
但佢地話萬物都係神創造, 咁細菌都係神創造, 不要怕, 只要信, 神會醫呀馬。

大宅

病咗應該要自律,唔好出門

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 20-2-12 09:30
發燒、咳嗽和氣促仲去教會祟拜, 耶穌會醫佢?

非常時期,點解教會還可以照常聚會?

社區舉辦的活動都停咗。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

有病就多休息... 或者佢唔覺得自己中左肺炎...但一般傷風感冒都唔好周圍走... 已經係非常時期都唔自律..

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 ellako99 的帖子

我接觸好多教會今個月已改左網上崇拜,視像崇拜啦喎

首頁

尾頁

跳至