夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章

C6升職後,成個人變得好積極,跟住不停話我懶...
成個人變得豪爽,佢把屋企緊餘既口罩、消毒藥水周圍派...而家屋企剩低十個口罩...消毒藥水冇哂...我比左枝搓手液佢隨身攜帶,點知佢放左返公司比同事用....如果佢見到街上有物資賣,佢會走去排隊,賣完又捐返出去....
我話佢...仲話我計較.. 而家非常時期,仲成日周街行,返到屋企又唔即刻沖涼...話佢...又鬧交收場...

成日話我唔欣賞佢...
佢肯煮飯,我係好欣賞...但係煮完個廚房好似打仗咁...
佢放假會做下家居維修,有一次佢批緊灰..我叫佢戴返口罩,開抽氣扇,關返房門費事D灰飛哂入去...跟住又鬧我不停挑剔佢....

我已經忍口,見到好多野都唔出聲,真係好辛苦,可以點改善??? 謝謝

翡翠宮

佢無變'壞'左, 其實有咩問題?
煮完似打仗, 佢升之前都係打仗架啦, 做咩升職之後先放大?

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章

回覆 mini1204 的帖子

以前唔會鬧我,但係宜家就會不停鬧...又話自己響公司最大,只有佢鬧人,唔會有人敢鬧佢...又話只要夠惡,先唔會比人蝦....
總之就變得好陌生...

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

同佢講,呢度係屋企,唔係公司,我係你老婆,唔係下屬
下次入咗口罩果d,收埋用,唔好比佢知,你老公出面要攞威佢嘅事,但其實我覺得佢好幼稚
當然,佢對屋企嘅付出要多d讚賞,比佢攞d成功感(好似對細路仔咁)

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

rosalaw 發表於 20-2-12 11:42
C6升職後,成個人變得好積極,跟住不停話我懶...
成個人變得豪爽,佢把屋企緊餘既口罩、消毒藥水周圍派... ...
話時話.............佢真係

複式洋房

rosalaw 發表於 20-2-12 12:23
回覆 mini1204 的帖子

以前唔會鬧我,但係宜家就會不停鬧...又話自己響公司最大,只有佢鬧人,唔會有人敢 ...

我老公又係咁,成日話公司只有佢鬧人冇人敢鬧佢,話我成日怨佢鬧佢,而家要事業唔要家庭想同我離婚

侯爵府

YTKC 發表於 20-2-12 14:50
我老公又係咁,成日話公司只有佢鬧人冇人敢鬧佢,話我成日怨佢鬧佢,而家要事業唔要家庭想同我離婚 ...

如果,呢類男人變左。(以家要事業唔要家庭想同我離婚),我相信佢地會有報應!

公爵府

得罪講句你老公呢種係小人,一朝得志,就即刻原形畢露。佢冇變到只係之前冇條件比佢展露原形姐

男爵府

YTKC 發表於 20-2-12 14:50
我老公又係咁,成日話公司只有佢鬧人冇人敢鬧佢,話我成日怨佢鬧佢,而家要事業唔要家庭想同我離婚 ...

男女一樣

男爵府

我想修補返個關係,佢次次發完脾氣都會認錯,但認完係唔會改......我仲可以點?有冇過來人可以分享一下? 謝謝。

子爵府

回覆 rosalaw 的帖子

請問你有無做野? 你2個人最大問題係1個向前走, 1個無改變.

男爵府

回覆 Money媽 的帖子

我有做野,小朋友6歲,但係而家男家就係叫我唔好做野,投放多啲時間比屋企,修補一下關係...

公爵府

rosalaw 發表於 20-2-12 17:14

我有做野,小朋友6歲,但係而家男家就係叫我唔好做野,投放多啲時間比屋企,修補一下 ...

嘩,你如果靠佢養,死緊

伯爵府

畀面勳章

我有做野,小朋友6歲,但係而家男家就係叫我唔好做野,投放多啲時間比屋企,修補一下 ...

千祈唔好,點條黑路比你行!你唔做野依靠老公,老公或男家更加唔比面你

大宅

回覆 rosalaw 的帖子

你叫佢戴口罩係用咩語氣?你溫柔d同佢講戴返個口罩,你唔好令我擔心好唔好?你試吓咁樣又得唔得呢?
sherie

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicego62 發表於 20-2-12 04:47
嘩,你如果靠佢養,死緊

Agree,升一次職已經當自己大爺,如果你仲要佢養一定仲嫌你冇用,俾更多面色你睇。我覺得樓主老公似係一朝得志語無論次,你如果想關係好,只有盡量滿足佢虛榮心,講唔出口的,寧可唔講咁多,希望佢慢慢記得人外有人,天外有天

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你老公已經話你懶,
男家仲老點你唔返工,
千祈唔好信佢地。
正所謂一朝得志,
語無倫次,
你老公需要一個過渡期,
現在你要告訴他你很欣賞佢,
覺得佢好叻。
你唔好再為佢打點咁多,
調轉要佢照顧你和小朋友,
佢要做英雄就俾佢做,
讚下佢就得,
你千祈唔好做左佢阿媽,
以免佢太多時間和心思去照顧其他人。

珍珠宮

首先兩個重要因素
有無分房瞓?
大家有無因為管教小朋友而經常有拗撬?

樓上嘅意見我係同意
但睇返你講嘅問題,我覺得你似媽媽管仔,基本上甚少人會因長輩日鵝夜鵝而聽佢枝笛
對外人濶佬,呢樣係無得改
老公肯諗煮咩同煮飯已經好好,唔好執着廚房亂唔亂
老公肯維修屋企要讚
我叫老公換盞燈都叫咗佢幾個月先肯換
你老公已經批緊灰,你可以幫手去閂門、開抽氣扇同幫佢戴口罩,目的達到兼成件事唔同晒,老公覺得你關心佢而唔係挑剔佢

一返嚟就要沖涼好有壓力,要改變多年習慣係好難,而且佢覺唔洗沖咪唔沖
我覺得返嚟洗手同換衫已經ok

翡翠宮

佢言行已經有D睇小你
仲做ftm你真係自尋死路

首頁

尾頁

跳至