夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

千祈唔好唔做嘢,我當初都係諗住佢再係咁我就走,我話我咩都可以唔要,對仔都唔要,留返俾你自己養,唔好阻住我返頭嫁,我自己一個人住都可以好開心

子爵府

去完街返到屋企唔即刻沖涼,得閒share報導佢睇,分析比佢聽會引起既後果。事關我老公都係衞生麻麻地既人,之前好聲好氣勸佢出街唔好周圍摸,推完門,㩒完lift用酒精搓手,但我發現佢唔會用,又中意捽鼻。

後來有晚都好嬲,根住又share新聞比佢睇,一個人唔小心惹到,會累到全家人,仲要抵抗力唔好既人會打唔到呢場仗......等等........

之後佢開始注意返衛生,返到家用漂水噴鞋底,酒精噴下褸,立即去沖涼.....

男人需要好苦心婆心咁勸,要比多點case佢知。

伯爵府

2020勳章

ying_mail 發表於 20-2-12 15:20
如果,呢類男人變左。(以家要事業唔要家庭想同我離婚),我相信佢地會有報應!

有就好喇~
但我從未見過有果報~

我前夫都喺甘~升職後,對我講咗一句"男人有事業 有錢 洗咩怕搵唔到女人"

之後都喺老土橋段,俾我發現佢講大話見客開OT 其實出面追d小妹妹, 覺得妳煩 然後丟棄 糟糠之妻。

樓主最好鎖實佢啲錢聯名去供樓,預咗將來佢會有小三。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

伯爵府

Huuu 發表於 20-2-13 02:21
有就好喇~
但我從未見過有果報~

時晨未到所以未報!個d衰"男人有事業 有錢 洗咩怕搵唔到女人" ,係會揾到,但都唔會係好女人/有好结果。

做女人要為自己為家人(父母,兄弟姐妹有血緣的) 好好生活,唔好諗衰男人!

加油!JM, 我們大家加油看前看。

侯爵府

rosalaw 發表於 20-2-12 11:42
C6升職後,成個人變得好積極,跟住不停話我懶...
成個人變得豪爽,佢把屋企緊餘既口罩、消毒藥水周圍派... ...

如果佢用d物資去照顧d員工/有需要嘅人,都应该要讚下嘅。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

子爵府

alicego62 發表於 20-2-12 15:26
得罪講句你老公呢種係小人,一朝得志,就即刻原形畢露。佢冇變到只係之前冇條件比佢展露原形姐
...

Agree

子爵府

rosalaw 發表於 20-2-12 12:23
回覆 mini1204 的帖子

以前唔會鬧我,但係宜家就會不停鬧...又話自己響公司最大,只有佢鬧人,唔會有人敢 ...

好有氣「艷」wor!升咗好多咩?加咗好多人工咩?有冇加好多家用比你先?

男爵府

2020勳章

clyl03 發表於 20-2-13 10:16
好有氣「艷」wor!升咗好多咩?加咗好多人工咩?有冇加好多家用比你先?
...

升極都係打工?唔知以為做左President of US, 莫講話我唔靠你養,就算你肯養我,但是要我睇你面色,唔好喇

男爵府

開心吸收勳章

心情好返D...多謝哂咁多位既意見

大宅

2020勳章

rosalaw 發表於 20-2-12 16:31
我想修補返個關係,佢次次發完脾氣都會認錯,但認完係唔會改......我仲可以點?有冇過來人可以分享一下? ...

肯認錯已經好好了

男爵府

little_angels 發表於 20-2-12 23:02
千祈唔好唔做嘢,我當初都係諗住佢再係咁我就走,我話我咩都可以唔要,對仔都唔要,留返俾你自己養,唔好阻 ...

JM,我係女人見到你句:唔好阻住我返頭嫁到都呆一呆,你老公應該即刻

大宅

2020勳章

我做咗老婆多年,心得係當老公做緊嘢嘅時候收聲,做完之後欣賞,佢做錯要扮無嘢⋯⋯

男爵府

2020勳章

Agcj 發表於 20-2-13 17:22
我做咗老婆多年,心得係當老公做緊嘢嘅時候收聲,做完之後欣賞,佢做錯要扮無嘢⋯⋯ ...

Agree

大宅

shannon_fky4186 發表於 20-2-13 17:17

JM,我係女人見到你句:唔好阻住我返頭嫁到都呆一 ...

我講下姐!意思係我冇咗佢都唔使死,佢唔好以為自己好巴閉,有自信嘅女人先係最靚嘅

大宅

我做咗老婆多年,心得係當老公做緊嘢嘅時候收聲,做完之後欣賞,佢做錯要扮無嘢⋯⋯ ...

佢做錯都要扮冇嘢?!我真係做唔到囉!長久嘅夫妻關係應該係互相地位平等,唔係只有一方面不停遷就另一方面。

男爵府

好啱呀~你真係識做人老婆

男爵府

2020勳章

點解做錯要扮無野?即係明知前面有舊屎,都唔出聲?

男爵府

2020勳章

little_angels 發表於 20-2-13 22:06
佢做錯都要扮冇嘢?!我真係做唔到囉!長久嘅夫妻關係應該係互相地位平等,唔係只有一方面不停遷就另一方 ...

認同。 我期望我的伴侶可以在我做錯的時候,和我理性分析,而唔係扮冇嘢

大宅

Huuu 發表於 20-2-13 02:21
有就好喇~
但我從未見過有果報~

原來啲老土劇情真係日日都發生⋯⋯唔係得我一個係咁我同你經歷一模一樣

大宅

回覆樓主:

其實聽落你老公已經好過好多人,又肯煮飯又肯維修,又會認錯,你話佢豪爽,我覺得都算係優點,好過佢自私孤寒吖
老實講,如果調番轉我做咁多野你都唔欣賞,反而去挑剔做得唔好既地方,我都會覺得唔開心,男人唔多唔少都有大男人心態,可能兜口兜面話佢覺得無面,不如試下改變下語氣,睇下佢會唔會比較接受啲

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊