夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

rosalaw 發表於 20-2-12 12:23
回覆 mini1204 的帖子

以前唔會鬧我,但係宜家就會不停鬧...又話自己響公司最大,只有佢鬧人,唔會有人敢 ...

我個個一樣係甘,點解會甘?人變起上來真係冇得講,佢仲覺得只有人求佢,又話冇左邊嗰唔得,以前唔係甘,而家...好恐怖

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

以前唔會鬧我,但係宜家就會不停鬧...又話自己響公司最大,只有佢鬧人,唔會有人敢 ...

一朝得志,語無論次嘅井底蛙!

男爵府

KAYAYI 發表於 20-2-15 10:37
我個個一樣係甘,點解會甘?人變起上來真係冇得講,佢仲覺得只有人求佢,又話冇左邊嗰唔得,以前唔係甘, ...

其實男女一樣,如果係女方有事業心,男方都係普通咁。 結果女方嫌棄男方唔上進 ,無改變。 女方都會開始不滿,之後出軌 等等。
呢個問題 男女一樣。

男爵府

rosalaw 發表於 20-2-12 17:14
回覆 Money媽 的帖子

我有做野,小朋友6歲,但係而家男家就係叫我唔好做野,投放多啲時間比屋企,修補一下 ...

睬佢都傻,你唔做嘢只會更卑微,佢威晒

大宅

我c6升職後 我都感覺到佢個人好似好

自大咁 以前好就我既 升左之後好似自

己大晒咁 我係佢附屬品咁 要我聽哂佢

我同佢講我係你老婆唔係你條o靚

唔該你返到嚟屋企要轉換返個身份

唔係唔會有人so你

不過始終都係有時會大大聲咁

唔太過份就當聽唔到吧 有時要收放自如

D 男人要英雄感 成就感 俾佢

但係唔可以俾佢惡哂 自己做亞四架

珍珠宮

alicego62 發表於 20-2-12 15:26
得罪講句你老公呢種係小人,一朝得志,就即刻原形畢露。佢冇變到只係之前冇條件比佢展露原形姐
...

同感

侯爵府

一朝得志

大宅

Agcj 發表於 20-2-13 17:22
我做咗老婆多年,心得係當老公做緊嘢嘅時候收聲,做完之後欣賞,佢做錯要扮無嘢⋯⋯ ...

果然有用,簡直要bookmark低

大宅

rosalaw 發表於 20-2-12 11:42
C6升職後,成個人變得好積極,跟住不停話我懶...
成個人變得豪爽,佢把屋企緊餘既口罩、消毒藥水周圍派... ...
其實份人積極係好事
MASK唔夠派比人我好欣賞
男人怕女人麻煩,不如你又做一D野令到佢對你改觀仲好啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

一朝得志,語無倫次

首頁

尾頁

跳至