懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無睇產檢醫生話BB size 不平均,例如肚細左1 weeks ,個頭細左幾日甘。你地又如何補救加追食d咩?

複式洋房

Kathyhkhkhk 發表於 20-2-12 13:18
有無睇產檢醫生話BB size 不平均,例如肚細左1 weeks ,個頭細左幾日甘。你地又如何補救加追食d咩?
...

醫生有冇話正常?如果佢話正常,就可能關遺傳問題
因為我個B個頭係大幾日,個肚細幾日,個頭可能似我,偏大個身就可能似我老公醫生就話正常

複式洋房

GloriaLam_ 發表於 20-2-12 13:35
醫生有冇話正常?如果佢話正常,就可能關遺傳問題
因為我個B個頭係大幾日,個肚細幾日,個頭可能似 ...

佢話大細1weeks 係正常,不過如果可以的話,睇下仲有無咩方法解決姐⋯呀B隻腳長左1weeks

複式洋房

2020勳章

Kathyhkhkhk 發表於 20-2-12 13:44
佢話大細1weeks 係正常,不過如果可以的話,睇下仲有無咩方法解決姐⋯呀B隻腳長左1weeks
...
我上星期照完,醫生都話我B細左一星期,但係其實一直有增長就冇問題,其他嘢一切正常

複式洋房

siumenmen 發表於 20-2-12 13:56
我上星期照完,醫生都話我B細左一星期,但係其實一直有增長就冇問題,其他嘢一切正常
...

甘為有等下先checking, 自己keep 住食健康d 訓多d la

別墅

...

其實唔使太在意,1 week 幾日真係好常見,只要每次都跟到條生長線就得,唔係差太遠,真係唔使話特別食d乜野谷佢

侯爵府

2020勳章

好正常.
bb都有高矮肥瘦.
只要唔好細超過兩周就ok
,

複式洋房

conycici 發表於 20-2-12 14:10
其實唔使太在意,1 week 幾日真係好常見,只要每次都跟到條生長線就得,唔係差太遠,真係唔使話特別食d乜 ...

見人地好多8磅,如果個B得6磅,生出尼怕難湊

複式洋房

李露眉 發表於 20-2-12 14:16
好正常.
bb都有高矮肥瘦.

甘諗比較好啦~~

大宅

2020勳章

Kathyhkhkhk 發表於 20-2-12 14:59
見人地好多8磅,如果個B得6磅,生出尼怕難湊

又唔怕重磅難生?

大宅

2020勳章

...

超聲波其實都唔係真係好準嘅,所以差1星期或幾日嗰啲唔洗太在意

我生前幾日先做完檢查,都同真正生出嚟時差1磅啦,所以唔洗咁擔心嘅

男爵府

2020勳章

...

bb既生長正負2週係正常嫁,你唔洗咁擔心,我上胎bb頭圍肚圍細1w,腳長細2w,我狂食人地話長胎既食物,肥晒落我度,肥左50磅,我勁後悔,bb係39w幾日出世得6磅,所以我今胎唔會再咁蠢 正常飲食就得

複式洋房

tovibb 發表於 20-2-12 15:50
又唔怕重磅難生?

我揀開刀,應該吾會有難生問題

複式洋房

super_cat 發表於 20-2-12 15:54
超聲波其實都唔係真係好準嘅,所以差1星期或幾日嗰啲唔洗太在意

我生前幾日先做完檢查,都同真正生出嚟時 ...

可能係~不過連續check 2次都少一week 肚仔,諗住大家會吾會加追食量

複式洋房

kissapplegirl 發表於 20-2-12 16:32
bb既生長正負2週係正常嫁,你唔洗咁擔心,我上胎bb頭圍肚圍細1w,腳長細2w,我狂食人地話長胎既食物,肥晒 ...

係⋯有時吾餓又要食好多,感覺好辛苦,不過諗住呀B吸入幾多得幾多!先生而家話我食得吾夠開始谷我啦~~我肥又吾擔心因為湊B應該會無食甘多~只係食極吾大無呀B乎

複式洋房

李露眉 發表於 20-2-12 14:16
好正常.
bb都有高矮肥瘦.

我keep 住肚仔細1 weeks 其他正常~所以諗下仲有咩方法肥下佢

大宅

2020勳章

Kathyhkhkhk 發表於 20-2-12 17:03
可能係~不過連續check 2次都少一week 肚仔,諗住大家會吾會加追食量

唔同牌子嘅機有時個標準都唔同架

其實6磅幾至7磅都幾適中啦,我覺得就無咩必要去追磅,但真係想追的話好似話食啲牛肉,蛋,奶嗰啲都可以

如果無妊娠糖尿嘅就食多少少飯,糖水都可以,不過適可而止啦,怕肥晒喺自己度咋

複式洋房

super_cat 發表於 20-2-12 17:10
唔同牌子嘅機有時個標準都唔同架

其實6磅幾至7磅都幾適中啦,我覺得就無咩必要去追磅,但真係想追的話好 ...

係~只係我媽咪話人地D BB,8磅,我果個甘細隻,所以見有時間問下大家意見~

侯爵府

2020勳章

Kathyhkhkhk 發表於 20-2-12 17:09
我keep 住肚仔細1 weeks 其他正常~所以諗下仲有咩方法肥下佢

日日滴雞精

複式洋房

李露眉 發表於 20-2-12 18:31
日日滴雞精

好(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊